KUALA LUMPUR - Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V menzahirkan rasa dukacita terhadap tragedi kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Keramat di sini  yang mengorbankan 21 pelajar dan dua guru.

Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara Datuk Wan Ahmad Dahlan Ab Aziz berkata Seri Paduka turut menzahirkan ucapan takziah kepada ibu bapa dan seluruh anggota keluarga pelajar dan guru yang terkorban dan cedera dalam tragedi menyayat hati itu.

"Seri Paduka berdoa semoga anggota keluarga yang terlibat dengan tragedi yang menyedihkan ini diberikan kekuatan, keimanan dan kesabaran atas ujian Allah ini.

"Seri Paduka menyeru seluruh rakyat Malaysia untuk sama-sama berdoa agar roh pelajar-pelajar dan guru tahfiz yang terkorban itu ditempatkan bersama orang-orang beriman dan para solihin.

"Sesungguhnya, pada ketika ini negara sedang bersedih dengan tragedi ini," katanya dalam kenyataan di sini.

Sultan Muhammad V juga menzahirkan penghargaan kepada semua pihak yang terlibat membantu pelajar-pelajar, guru dan keluarga dalam menghadapi situasi sukar itu. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Tugas rumit, namun rasa bangga mengatasi segala-galanya apabila sekali lagi diberi kepercayaan oleh Istana Negara untuk menyediakan persalinan Yang di-Pertuan Agong ke-15, Sultan Muhammad V bagi upacara pertabalan yang akan berlangsung esok.