PAKATAN pembangkang yakin memenangi semua 12 kerusi parlimen dalam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan pada PRU akan datang.

Pengerusi DAP, Tan Kok Wai berkata, dengan sokongan yang diberikan warga Kuala Lumpur dan Labuan, Harapan yakin akan sapu bersih kerusi parlimen di Wilayah Persekutuan sebagai tanda 'menghukum' Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

"Pada PRU lalu, pembangkang menang sembilan kerusi parlimen, cuma kalah tipis di dua kerusi iaitu Setiawangsa dan Titiwangsa.

"Oleh itu, kita yakin menang semua kerusi yang dipertandingkan di Wilayah Persekutuan, termasuk Parlimen Putrajaya," kata Kok Wai seperti dipetik dalam Oriental Daily.

Menurut Kok Wai yang juga Ahli Parlimen Cheras, Tengku Adnan tidak mampu menguruskan Kuala Lumpur dengan cekap sehingga menyebabkan warga Kuala Lumpur kini menghadapi pelbagai masalah.

Timbalan Ketua Wanita Harapan Dr. Siti Mariah Mahmud pula berkata, Pakatan Harapan Kuala Lumpur mempunyai lebih daripada 2,000 ahli wanita yang mampu membentuk pasukan mantap bagi memastikan kemenangan memihak kepada mereka.

"Golongan wanita di bandar semakin tertekan dengan masalah kos sara hidup yang tinggi. Kami sudah mendekati pengundi dan memang bersedia menghadapi PRU pada bila-bila masa daripada sekarang," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • MASALAH hubungan antara Pakatan Harapan dengan Pas masih gagal diatasi sehingga hari ini walaupun PRU14 sudah hampir menjelang tiba.
  • DAP mencabar MCA agar memutuskan hubungan dengan Umno kerana sudah ada tanda-tanda menunjukkan Umno semakin hari semakin rapat dengan Pas.
  • SHAH ALAM - Biarpun mendapat sokongan daripada dua bekas menteri besar, BN Selangor dilihat masih tidak mampu merampas tampuk pemerintahan daripada Pakatan Harapan.
  • KERAJAAN BN dipercayai akan terus menaikkan kadar tol jika mereka menang pada PRU14.
  • PEMILIHAN Naib Presiden MCA, Datuk Dr Hou Kok Chung sebagai calon untuk Parlimen Tebrau pada PRU14, menimbulkan perasaan tidak puas hati dalam kalangan akar umbi bahagian berkenaan.