PAKATAN pembangkang yakin memenangi semua 12 kerusi parlimen dalam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan pada PRU akan datang.

Pengerusi DAP, Tan Kok Wai berkata, dengan sokongan yang diberikan warga Kuala Lumpur dan Labuan, Harapan yakin akan sapu bersih kerusi parlimen di Wilayah Persekutuan sebagai tanda 'menghukum' Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

"Pada PRU lalu, pembangkang menang sembilan kerusi parlimen, cuma kalah tipis di dua kerusi iaitu Setiawangsa dan Titiwangsa.

"Oleh itu, kita yakin menang semua kerusi yang dipertandingkan di Wilayah Persekutuan, termasuk Parlimen Putrajaya," kata Kok Wai seperti dipetik dalam Oriental Daily.

Menurut Kok Wai yang juga Ahli Parlimen Cheras, Tengku Adnan tidak mampu menguruskan Kuala Lumpur dengan cekap sehingga menyebabkan warga Kuala Lumpur kini menghadapi pelbagai masalah.

Timbalan Ketua Wanita Harapan Dr. Siti Mariah Mahmud pula berkata, Pakatan Harapan Kuala Lumpur mempunyai lebih daripada 2,000 ahli wanita yang mampu membentuk pasukan mantap bagi memastikan kemenangan memihak kepada mereka.

"Golongan wanita di bandar semakin tertekan dengan masalah kos sara hidup yang tinggi. Kami sudah mendekati pengundi dan memang bersedia menghadapi PRU pada bila-bila masa daripada sekarang," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PEMILIHAN Naib Presiden MCA, Datuk Dr Hou Kok Chung sebagai calon untuk Parlimen Tebrau pada PRU14, menimbulkan perasaan tidak puas hati dalam kalangan akar umbi bahagian berkenaan.
  • KEMASUKAN bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai seorang pemimpin dalam Pakatan Harapan dilihat telah mengukuhkan pakatan pembangkang itu setelah ketiadaan Pas.
  • KUALA LUMPUR - Dalam Perhimpunan Agung MCA ke-64 yang berakhir Ahad lalu, semangat dan moral ahli-ahlinya amat tinggi. Ketika PRU semakin dekat, apakah situasi ini mampu mengembalikan sokongan pengundi kepada parti Cina ini?
  • PKR atau Bersatu akan mempunyai Ahli Parlimen terbanyak sekiranya Pakatan Harapan mampu membentuk kerajaan pada PRU akan datang.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.