SHAH ALAM - Ahli Parlimen Pandan, Mohd Rafizi Ramli berkata, beliau menantikan dialog di antara Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz dan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Saya menanti dan menunggu dialog itu diadakan," katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditanya pemberita selepas Konvensyen Warga Felda, di Dewan Jubli Perak Sultan Abdul Aziz, dekat sini, semalam.

Mengulas sama ada beliau akan hadir dalam dialog berkenaan, Rafizi berkata tidak.

[ARTIKEL BERKAITAN: KDN benar dialog antara Mahathir-Nazri]

"Ini kerana ada beberapa urusan kerja perlu saya selesaikan.

"Cumanya, kalau tak nak bagi TV3, RTM siar pun, sekarang ada Facebook live, ramai-ramai boleh tengok, Sinar TV kan ada," katanya.

Dialog kedua-dua tokoh itu mengenai beberapa isu hangat yang akan diadakan pada 25 Mac ini di Dewan Dato' Maharajalela Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Kuala Kangsar, jam 3.00 petang.

Idea mengadakan dialog ini tercetus apabila Mohamed Nazri dan Mahathir saling ‘perang mulut’ di media sosial dan Mahathir mencabar menteri itu berbahas dalam pelbagai isu.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA KANGSAR - Seperti ditegaskan sebelum ini, Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz mengulangi pendiriannya untuk meneruskan dialognya bersama Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad dan langsung tidak terkesan apabila pemimpin Umno lain yang dilihat banyak berdiam diri.
  • IPOH - Bersatu Perak menafikan akan memberi imbuhan kepada ahli parti yang menghadiri dialog Pengerusinya, Tun Dr Mahathir Mohamad dengan Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, 25 Mac depan.
  • KAMPAR - Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berkata, permohonan rasmi untuk menganjurkan majlis perdebatan antara beliau dengan bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir telah dipohon melalui Umno Bahagian Padang Rengas.
  • SHAH ALAM - Perdana Menteri, Najib Tun Razak diminta berlapang dada dan tidak melarang Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz untuk membuktikan keberaniannya berdepan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.