SHAH ALAM - “Saya tidak mahu mengkhianati rakyat dengan menjadi calon parti (Pas) yang hanya mahu menang 40 kerusi dan tidak bersedia mengambil alih kuasa politik negara ini,” kata Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar.

Beliau berkata, jika Pas hanya menyasarkan kemenangan sebanyak 40 kerusi, rakyat akan terus terbeban disebabkan kos sara hidup semakin meningkat, harga barang naik dan terus ditekan dengan cukai barang dan perkhidmatan (GST).

“Dalam satu wawancara Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyatakan Pas hanya mahu menang 40 daripada 222 kerusi pada PRU akan datang.

“Pastinya jika berjaya menang 40 kerusi berkenaan, tidak akan perubahan kepada negara ini selepas PRU. Umno dan BN akan terus memerintah serta rakyat akan tetap dikenakan GST,” katanya.

Sebelum ini, Timbalan Pesuruhjaya Pas Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor menyatakan parti itu tidak akan lagi mencalonkan Mahfuz sebagai calon PRU14 memandangkan beliau lebih cenderung kepada Pakatan Harapan.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA BHARU - Pas tidak boleh meneruskan agenda memperdayakan masyarakat dengan ilusi mereka yang tidak berasas, kata Naib Pengerusi Amanah Negeri, Che Ibrahim Mohamed.
  • SHAH ALAM - AMK Selangor diminta mempersiapkan terlebih dahulu jenteranya sebelum menyerang Pas Selangor.
  • PASIR SALAK - [VIDEO] Tindakan pembangkang mengikat calon wakil rakyat mereka bagi mengelakkan ahlinya keluar atau lompat parti selepas menang PRU14 menunjukkan mereka tidak yakin dengan calon yang dipilih.
  • TEMERLOH - [VIDEO] Pas tidak perlukan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menapis calon mereka yang akan bertanding pada PRU14 akan datang.
  • SHAH ALAM - Pas adalah ganti Umno-BN untuk Malaysia, ia matlamat utama Pas memasuki PRU14 nanti, demikian menurut Ahli Parlimen Pasir Mas, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz.