SHAH ALAM - PKR mengeluarkan surat tunjuk sebab ke atas dua ahli parti itu ekoran aduan penyelewengan baucar Program JOM Shopping, yang diperkenalkan oleh Kerajaan Negeri Selangor.

Salah seorang daripada mereka digantung keanggotaan dalam parti sementara siasatan dijalankan.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata, tindakan itu diambil setelah menerima maklum bahawa Kerajaan Negeri Selangor sedang menyiasat satu aduan berhubung dakwaan penyelewengan baucar Program JOM Shopping yang melibatkan dua anggota dari cabang Kapar.

"PKR memandang serius akan perkara ini dan melalui mesyuarat Biro Politik pada Rabu, 13 Jun 2012, telah meminta Jawatankuasa Disiplin parti untuk mengambil tindakan sewajarnya termasuk mengeluarkan surat tunjuk sebab," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Saifuddin berkata, PKR tidak akan berkompromi dengan mana-mana anggota yang melakukan kesalahan disiplin lebih-lebih lagi kesalahan yang mencemarkan maruah dan nama baik parti.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - Pemuda Pakatan Harapan dinasihatkan agar meninggalkan budaya politik Machiavelli yang mengamalkan putar belit, adu domba,manipulasi, kontroversi, fitnah dan segala rekaan bersifat matlamat menghalalkan cara.
  • SHAH ALAM - Puluhan juta wang rakyat Johor boleh diselamatkan jika budaya amanah dan akauntabiliti benar-benar diamalkan di setiap peringkat pentadbiran negeri.
  • SHAH ALAM - Pas Selangor menggesa kerajaan Persekutuan supaya segera menubuhkan sebuah Suruhanjaya Diraja (RCI) bagi menyiasat kembali peristiwa Memali serta pihak yang bertanggungjawab dalam kejadian tersebut.
  • SHAH ALAM - Sebuah badan pemikir, Kajian Politik Untuk Perubahan (KPRU) menjangkakan Umno bakal kehilangan undi kaum Melayu pada pilihan raya umum akan datang, susulan perselisihan faham di antara pemimpinnya dengan bekas pemimpinnya.
  • SHAH ALAM - Amanah menyerahkan kepada budi bicara Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad sama ada untuk meminta maaf atau sebaliknya dalam insiden Memali, yang berlaku lebih tiga dekad lalu.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.