SHAH ALAM - PKR mengeluarkan surat tunjuk sebab ke atas dua ahli parti itu ekoran aduan penyelewengan baucar Program JOM Shopping, yang diperkenalkan oleh Kerajaan Negeri Selangor.

Salah seorang daripada mereka digantung keanggotaan dalam parti sementara siasatan dijalankan.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata, tindakan itu diambil setelah menerima maklum bahawa Kerajaan Negeri Selangor sedang menyiasat satu aduan berhubung dakwaan penyelewengan baucar Program JOM Shopping yang melibatkan dua anggota dari cabang Kapar.

"PKR memandang serius akan perkara ini dan melalui mesyuarat Biro Politik pada Rabu, 13 Jun 2012, telah meminta Jawatankuasa Disiplin parti untuk mengambil tindakan sewajarnya termasuk mengeluarkan surat tunjuk sebab," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Saifuddin berkata, PKR tidak akan berkompromi dengan mana-mana anggota yang melakukan kesalahan disiplin lebih-lebih lagi kesalahan yang mencemarkan maruah dan nama baik parti.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - Penasihat Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, majlis berbuka puasa yang diadakan di kawasan lamanya, menerima sambutan positif daripada ahli Umno.
  • SHAH ALAM - Presiden Amanah, Mohamad Sabu berkata, membayangkan PRU14, yang bakal berkunjung tiba dalam masa terdekat menjadi peluang sekali lagi kepada rakyat untuk menolak Umno/BN kali ini.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.