SHAH ALAM - PKR mengeluarkan surat tunjuk sebab ke atas dua ahli parti itu ekoran aduan penyelewengan baucar Program JOM Shopping, yang diperkenalkan oleh Kerajaan Negeri Selangor.

Salah seorang daripada mereka digantung keanggotaan dalam parti sementara siasatan dijalankan.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata, tindakan itu diambil setelah menerima maklum bahawa Kerajaan Negeri Selangor sedang menyiasat satu aduan berhubung dakwaan penyelewengan baucar Program JOM Shopping yang melibatkan dua anggota dari cabang Kapar.

"PKR memandang serius akan perkara ini dan melalui mesyuarat Biro Politik pada Rabu, 13 Jun 2012, telah meminta Jawatankuasa Disiplin parti untuk mengambil tindakan sewajarnya termasuk mengeluarkan surat tunjuk sebab," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Saifuddin berkata, PKR tidak akan berkompromi dengan mana-mana anggota yang melakukan kesalahan disiplin lebih-lebih lagi kesalahan yang mencemarkan maruah dan nama baik parti.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - Pas belum memecat Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar kerana parti itu mahu memberi fokus sepenuhnya terhadap PRU14.
  • SHAH ALAM - “Saya tidak mahu mengkhianati rakyat dengan menjadi calon parti (Pas) yang hanya mahu menang 40 kerusi dan tidak bersedia mengambil alih kuasa politik negara ini,” kata Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar.
  • SHAH ALAM - Kerajaan seharusnya memikirkan mekanisme terbaik menyelesaikan isu graduan menganggur dan peluang pekerjaan yang semakin terhad.
  • SHAH ALAM - Pemimpin BN diingatkan membina kekuatan bagi menghadapi PRU14 dan jangan sesekali mengamalkan sikap tikam belakang sesama sendiri.
  • SHAH ALAM - Tidak sangka, walaupun baru setahun penubuhannya, Bersatu terus diberikan perhatian oleh pemain politik hingga memaksa mereka membuat pelbagai laporan agar tindakan diambil terhadap parti itu.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.