PETALING JAYA - PKR sentiasa terbuka untuk berbincang dengan Pas berhubung status tiga exco Pas iaitu Datuk Iskandar Samad, Datuk Dr Ahmad Yunus Hairi dan Zaidy Abdul Talib dalam pentadbiran Selangor.

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, beliau telah membaca kenyataan rasmi daripada jawatankuasa Pas pusat khususnya presiden Pas yang ingin bertemu dengannya.

Menurutnya, pihaknya sentiasa terbuka untuk berbincang.

"Bagaimanapun, saya perlu bincang dahulu dengan pimpinan parti dahulu sebelum perbincangan dengan Pas itu dibuat," katanya dalam sidang media selepas  Perasmian Kongres  Nasional Tahunan Wanita AMK, di Petaling Jaya, sebentar tadi.

Turut hadir, Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail, Ketua AMK, Nik Nazmi Nik Ahmad dan Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin.

Mengulas tentang tarikh pertemuan dengan Pas itu, Azmin enggan mendedahkan perkara itu.

Katanya, yang penting tarikh itu sebelum pilihan raya akan datang.

Dalam pada itu, Azmin turut menegaskan, ketiga-tiga exco tersebut masih dalam jawatan mereka.

Sementara itu, beliau turut mengucapkan tahniah kepada Angkatan Muda Keadilan (AMK) dan Wanita yang berjaya mengadakan kongres tahunan dan berharap kongres kali ini dapat memberi tumpuan dalam persiapan menghadapi PRU.

"Saya lihat semangat AMK dan Wanita sangat positif yang akan beri keyakinan dalam meneruskan perjuangan ini," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA BHARU - Disebalik tanggapan mengatakan Pas bakal kehilangan banyak kerusi dalam PRU 14 nanti, pimpinannya menyuarakan keyakinan keajaiban politik boleh berlaku.
  • PETALING JAYA - "Saya isytiharkan bahawa saya bersama sahabat saya mengambil keputusan untuk bersama PKR," kata bekas Ketua Wira Perkasa Malaysia, Irwan Fahmi Ideris.
  • KOTA BHARU - Jika benar mahu menumbangkan Pas, Datuk Husam Musa tidak perlu mencalonkan orang lain untuk bertanding di kerusi Dun Panchor, yang kini digalas Naib Presiden Pas, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.
  • AMPANG - Seramai 547 ahli Umno dan Pas telah mengambil keputusan untuk meninggalkan parti tersebut dan menyertai Bersatu Bahagian Ampang.
  • KELANA JAYA - Rakyat negeri Selangor dilihat sebagai penduduk paling bertuah berbanding dengan negeri lain di Malaysia.