KANGAR - Adakah calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP akan bertembung sesama mereka di kerusi kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Indera Kayangan.
  
Ini kerana PKR hari ini telah menamakan bekas Anggota Dewan Undangan Negeri Simpang Pulai, Chan Ming Kai, 33, untuk bertanding di Dun tersebut pada pilihan raya umum ke-13.
   
DAP sebelum ini turut menamakan calon mereka Wong Boon Beng, 48, iaitu Setiausaha DAP Perlis untuk bertanding di situ.
 
Pengerusi PKR Perlis, Mohd Faisol Abdul Rahman berkata PKR Pusat telah memutuskan untuk meletakkan calon mereka di Dun tersebut.
   
Dengan pengumuman itu, beliau berkata beliau tidak pasti sama ada DAP akan menarik balik pencalonan mereka.
 
Pengerusi DAP Perlis, Teh Seng Chuan ketika dihubungi berkata pihaknya akan menunggu pucuk pimpinan Pakatan Rakyat untuk membuat keputusan berhubung isu itu.
   
"Saya tidak boleh menyatakan apa-apa kecuali perkara itu diputuskan oleh pihak pusat," katanya yang juga calon DAP bagi DUN Titi Tinggi.
   
Calon Barisan Nasional bagiDun Indera Kayangan ialah Pengerusi Perhubungan MCA Perlis, Dr Por Choo Chor.
   
Calon lain PKR yang diumukan ialah Ketua Angkatan Muda Keadilan Perlis, Amar Ghazali (Dun Mata Ayer), Wan Mohd Fishaal Wan Daud (Chuping), Noor Amin Ahmad (Kuala Perlis), Azhar Ameir (Tambun Tulang) dan Tuan Marja binti Tuan Mat (Sena).  - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • IPOH - DAP menyasarkan untuk membantu menyelesaikan masalah 2,000 pengundi dengan menganjurkan Kempen Semakan Daftar Pemilih serentak di 19 lokasi seluruh negeri Perak, hari ini.
  • PUTRAJAYA - Dua anggota DAP menghantar memorandum kepada Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (RoS) kerana tidak berpuas hati pemilihan semula Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) parti itu yang dijadualkan pada 12 November ini melalui kongres khas dan bukan kongres kebangsaan.
  • SHAH ALAM - Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali menggesa seluruh rakyat Malaysia khususnya di Selangor untuk menolak gutter politics atau politik longkang bagi menjamin perpaduan dalam negara.
  • KUALA LUMPUR - Pas banyak keluarkan kenyataan (politik) sesat yang ditujukan kepada kebanyakan parti politik pembangkang.
  • KUALA LUMPUR - DAP akan mengadakan pemilihan semula jawatan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) seperti diarahkan oleh Pendaftar Pertubuhan (RoS) pada 12 November depan.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.