IPOH - Kongres Kesatuan India Muslim Malaysia (Kimma) memohon sekurang-kurangnya satu kerusi Parlimen dan satu kerusi Dun pada PRU14, kelak.

Bagaimanapun menurut Syed Ibrahim, pihaknya menyerahkan kepada Perdana Menteri untuk membuat sebarang keputusan berhubung permohonan berkenaan.

"Setelah 40 tahun ditubuhkan, kita rasa sudah tiba masanya untuk kita untuk mohon satu kerusi Parlimen dan juga satu kerusi Dun pada pilihan raya akan datang.

"Namun ia terpulang kepada Perdana Menteri. Kita juga tidak  mendesak beliau dalam hal (permohonan) ini," katanya kepada Sinar Harian.

Syed Ibrahim berkata demikian pada sidang media sempena Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya PRU 14 dipejabat Kimma negeri, hari ini.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SEREMBAN - Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan berpandangan tiada keperluan untuk parti komponen BN di Negeri Sembilan bertukar kerusi setakat ini.
  • IPOH - Hari kedua Persidangan Dewan Negeri Perak, hari ini diceriakan dengan penggunaan loghat Perak dilontarkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin yang mengambil bahagian pada sesi perbahasan ucapan Bajet Negeri Perak 2017.
  • IPOH - Pembangkang Perak mengakui tempoh sidang Dun terlalu singkat untuk 59 Adun mengemukakan masalah serta penjelasan kerajaan negeri berhubung masalah rakyat.
  • KUALA TERENGGANU - Adun Ajil, Ghazali Taib menafikan berlaku sebarang kejutan dalam sidang Dun semalam, malah menyatakan hasrat untuk terus melaksanakan tugas dan tanggungjawab seperti biasa sebagai wakil rakyat dan Exco kerajaan negeri.