SHAH ALAM - "Ini adalah serangan peribadi ketiga dalam tempoh dua bulan terhadap saya," demikian respons bekas calon DAP bagi PRK Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd Daud ketika ditanya mengenai gambar mesra bersama seorang lelaki mirip Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari yang tular.

"Saya anggap Pilihan Raya Umum (PRU) sudah sangat hampir. Tidak kiralah siapa yang ada dalam gambar atau video yang mereka dakwa itu saya, ini adalah pencerobohan privasi utama dalam kehidupan individu itu.

"Saya sedih budaya politik kita telah melangkau sehingga tahap ini. Saya tiada masa untuk melayan serangan ini ataupun menyimpan dendam," katanya menerusi aplikasi WhatApps, sebentar tadi.

Terdahulu tersebar empat keping gambar mesra seorang wanita berambut panjang dan berpakaian warna hitam menyerupai Dyana dan seorang lelaki yang sedang minum bersama dua individu lain di sebuah restoran.

Sementara itu, jelas Dyana lagi, ketika ini beliau sedang memberi tumpuan kepada kerja dan perkhidmatannya kepada rakyat terutama penduduk Teluk Intan.

Buat masa ini, Pusat Komuniti DAP Teluk Intan sedang berusaha meningkatkan dana sebanyak RM10,000 untuk Pusat Pembangunan Wanita untuk wanita di Teluk Intan.

"Kami juga sedang meningkatkan kutipan sebanyak RM2,000 lagi  untuk menyiapkan sebuah jeti yang sangat diperlukan oleh 18 keluarga nelayan di Kampung Belakang Kilang Padi," katanya lagi.

 

 

 

Pada PRK Teluk Intan Pada 2014,  calon BN, Datuk Mah Siew Keong berjaya menewaskan Dyana.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - Ahli Majlis Eksekutif Sosialis Muda DAP Kebangsaan, Dyana Sofea Mohd Daud membidas tindakan sesetengah pihak pengurusan universiti yang menggantung pelajarnya kerana menjemput ahli politik untuk menyampaikan ucapan di dalam universiti.
  • PERMATANG PAUH - Tiada istilah 'serik' buat Dyana Sofya Mohd Daud dalam dunia politik sekali pun tewas dalam percubaan pertama bertanding pada PRK Telok Intan tahun lalu.
  • SHAH ALAM - Program bertajuk ‘Simposium hudud: Satu realiti yang tersebar luas melalui poster di media sosial kononnya dianjurkan belia DAP adalah palsu.
  • NIZAM ZAIN - Bekas calon DAP PRK Parlimen Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd Daud menyambut baik pindaan Perlembagaan DAP yang memperuntukan kuota sebanyak 30 peratus kepada wanita khususnya di peringkat kepimpinan.