POKOK SENA - Kehadiran kira-kira 10,000 orang pada program Himpunan Orang Muda Parlimen Pokok Sena hari ini jelas menunjukkan sokongan penduduk di kawasan ini terhadap Barisan Nasional (BN), kata Penyelaras BN Parlimen Pokok Sena Datuk Ahmad Lebai Sudin.
   
Beliau berkata kehadiran orang muda berumur 21 hingga 35 tahun pada program yang berlangsung di Dataran Pokok Sena itu telah menyuntik semangat jentera pilihan raya Umno dan BN untuk bekerja lebih kuat bagi menghadapi pilihan raya umum ke-13 (PRU-13) akan datang.
   
Pemuda Umno telah turun padang menemui golongan muda dan berjaya mendaftar lebih 8,000 pengundi baharu di kawasan ini, katanya kepada Bernama selepas melancarkan program itu.
   
Sokongan yang diberikan itu telah meningkatkan keyakinan BN untuk merampas kembali kerusi Parlimen Pokok Sena daripada PAS pada PRU-13, kata Ahmad yang juga Ketua Umno Bahagian Pokok Sena.
   
Katanya kegagalan Pas menunaikan janji melaksana projek perumahan Taman Bandar Sejahtera dan Bandar Puteri di sini menyerlahkan kelemahan parti itu dan wajar untuk rakyat menolak mereka.
   
Naib Ketua Pemuda Umno Kedah Haris Che Mat yang turut hadir pada program itu berkata keyakinan BN merampas kembali Parlimen Pokok Sena dan Dewan Undangan Negeri Bukit Lada memandangkan kira-kira 40 peratus daripada hampir 85,000 pemilih dalam kawasan Parlimen Pokok Sena adalah pengundi kali pertama dan muda.
 - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA NERUS - Gelombang hijau dibangkitkan golongan muda dalam Himpunan Fastaqim 2.0 di negeri ini, membuktikan Pas tetap berbisa untuk terus beradu kekuatan dalam ‘gelanggang’ politik negara.
  • KUALA TERENGGANU - Pas yakin sokongan dan kerjasama ditonjolkan masyarakat Cina terhadap parti itu, khususnya di Terengganu masih kekal sehingga kini.
  • JOHOR BAHRU - Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak menasihatkan jentera Umno di seluruh negara agar membuang sikap negatif agar parti itu terus diyakini masyarakat khususnya dalam kalangan golongan muda.
  • TEMERLOH - MCA akan menggerakkan seluruh jentera untuk turun padang mendekati komuniti Cina sebagai usaha mendapatkan semula sokongan kaum itu terhadap parti berkenaan.
  • ALOR SETAR - MCA mensasarkan menarik sokongan sehingga 50 peratus pengundi muda Cina daripada jangkaan kira-kira tiga juta golongan muda yang layak mengundi buat pertama kalinya pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).