TUARAN - Umno Bahagian Tuaran menyokong penuh jika Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Datuk Seri Musa Aman yang juga Ketua Menteri Sabah bertanding jawatan naib presiden parti.
   
Ketuanya, Datuk Hajiji Noor berkata Umno merupakan parti demokratik yang memberi peluang kepada anggotanya memilih pemimpin yang berupaya membawa kemajuan kepada parti.
   
"Yang penting, apa juga kita lakukan adalah untuk kuatkan parti kita di semua peringkat," katanya ketika ditemui pemberita pada majlis rumah terbuka Aidilfitri di sini hari ini.
 
Turut hadir Yang Dipertua Negeri Tun Juhar Mahiruddin dan Musa.
   
Menurut Hajiji, Umno Tuaran turut mencadangkan agar jawatan presiden dan naib presiden tidak dipertandingkan.

Ditanya sama ada beliau menyimpan hasrat untuk bertanding sebarang jawatan di peringkat Majlis Tertinggi Umno, Hajiji, yang juga anggota Dewan Undangan Negeri Sulaman, berkata beliau belum berhasrat berbuat demikian.
   
"Cukuplah saya menjadi ketua bahagian sahaja," katanya.
   
Mengenai sambutan kemerdekaan kali ini, Hajiji berkata semua premis perniagaan di Sabah diminta mengibarkan Jalur Gemilang, mulai sekarang.
   
Beliau, yang juga Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Negeri berkata langkah itu bagi memeriahkan sambutan kemerdekaan negara ke-56 tahun.  - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA KINABALU - Perpaduan antara parti komponen BN di Sabah perlu terus diperkukuh bagi memastikan parti tetap kuat dan stabil untuk terus memberi khidmat terbaik kepada rakyat, kata Ketua Menteri Tan Sri Musa Aman.
  • KOTA KINABALU - Kerajaan Sabah mempunyai hak untuk melarang mahupun menyekat kemasukan mana-mana individu berniat jahat serta dengan hasrat memfitnah, meracuni fikiran dan memecah-belahkan rakyat di negeri ini, kata Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.
  • TENOM - Kerajaan Sabah terus bekerja untuk memberi perkhidmatan terbaik tanpa menghiraukan fitnah pembangkang mengenai Barisan Nasional (BN), kata Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman hari ini.
  • SANDAKAN - Umno Sabah mengiktiraf peranan Puteri Umno sebagai salah satu sayap penting dalam perjuangan parti bagi menghadapi PRU14.
  • PENDANG - Rakyat diseru untuk memberi sokongan penuh kepada Bersatu bagi membolehkan kepimpinan kerajaan yang zalim dapat ditumbangkan pada PRU akan datang.