AUTA

SULTAN Johor melarang Perdana Menteri menggunakan Lapangan Terbang Senai, untuk mendarat di Johor lantas pemimpin nombor satu negara itu terpaksa mendarat di Lapangan Terbang Cangi Singapura sebelum menaiki kereta rasmi negara republik itu ke Pasir Gudang untuk merasmikan mesyuarat Umno di sana.

FAKTA

Panel Pemikir Jabatan Hal Ehwal Khas Tun Faisal Aziz Ismail Aziz berkata, Perdana Menteri berlepas ke Singapura pada Sabtu sempena sambutan hari kebangsaan Singapura atas jemputan republik itu.

Kemudian pada hari Ahad Najib merasmikan Mesyuarat Umno Bahagian Pasir Gudang dengan menaiki kereta dari Singapura dan selepas majlis selesai beliau
kembali ke Singapura untuk program rasmi di sana.

Katanya, tidak timbul fitnah Sultan Johor menghalang Najib mendarat di Lapangan Terbang Senai kerana Najib dan Sultan Ibrahim Sultan Iskandar bertemu serta berbual mesra di Singapura.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • Tular satu artikel mengenai pengurusan hasil negara yang dikatakan diambil dari sumber Group Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).
  • SEJAK beberapa hari lalu, kecoh di Facebook mengenai video yang mendakwa sebuah pasar raya besar di sekitar Shah Alam menjual daging ayam yang tidak disembelih.
  • Tular di media sosial satu dokumen berbentuk surat rasmi dari BPFK yang mendakwa bahawa produk Natural Progestrerones Cream dikelaskan pihak BPFK dan juga Kementerian Kesihatan.
  • SHAH ALAM - Satu gambar pasangan sedang melakukan hubungan seks disebarkan oleh orang ramai, yang didakwa berlaku di tepi laluan motosikal lebuh raya Changkat Kledang, Jawi, Pulau Pinang.
  • KUALA LUMPUR - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menegaskan melalui laman Facebook rasminya bahawa sehingga kini, minuman jenama Fanta adalah pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia yang sah.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.