BERIKUT komen dan reaksi rakyat Malaysia termasuk anggota Kabinet dan pemimpin pembangkang susulan serangan pasukan keselamatan ke atas kumpulan penceroboh sejak 7 pagi tadi.

 

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi Ahmad (sekitar jam 10.15 pagi): "Saya sedang memantau semua operasi oleh ATM dan PDRM. Menterjemah kolaborasi melalui Strategi Nasional Lautan Biru."


Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein: "Lahad Datu- PM @NajibRazak telah pun keluakan kenyataan. Sama2 lah kita doakn keselamatan anggota kita & operasi brjln mgkut apa yg drancang."

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim: "#Lahad Datu - doakan kejayaan segera pasukan keselamatan terhadap penceroboh bersenjata; doakan keselamatan mrk dan penduduk."

NazriRidzuan: "@Zahid_Hamidi @1MinDef @PDRMsia Semoga pasukan kita selamat dan dilindungi Allah SWT... amin..."

Sheila Majid: "I am deeply saddened that more lives have been lost in Lahad Datu.☹ Takziah to the families of our PDRM national heroes. -Al Fatihah."

Never LISTEN to me!: "I hope MKN/ATM/PDRM has started planning (has a plan) for Sabah's 5 years security management/operation post #LahadDatu crisis #Pray4Sabah"

M. Shaffiq: "Lahad Datu sekarang sedang digempur oleh tentera kita. Wipe them clean guys!! #ATM"


OFFICIALLY Z|M: "Janganlah kita nak pertikaikan tentang #PDRM & #ATM kerana mereka telah menjalankan tanggungjawab mereka menjaga keamanan negara #PrayForSabah"

Aiman Nazirmuddin: "Tuhanmu sedang mempersiapkan perhiasan di syurga untukmu. Berbahagialah pejuang. #PDRM #ATM #Sulu #LahadDatu"


 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - Amanah Johor melahirkan kebimbangan berhubung tahap keselamatan perairan di negeri itu.
  • CAMERON HIGHLANDS - Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob hari ini berkata terdapat cubaan pihak tertentu untuk menceroboh kawasan tanah dan hutan di Pahang khususnya di tanah tinggi ini, namun ia tidak berhasil.
  • KUALA LUMPUR - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim hari ini menafikan dakwaan sebuah portal berita bahawa Datuk Seri Najib Tun Razak akan menemui presiden China dalam masa terdekat bagi membincangkan isu pencerobohan kapal China di perairan Borneo.
  • SHAH ALAM - Kerajaan disaran melipatgandakan risikan dan mendekati orang-orang tempatan sebagai salah satu cara menangani pencerobohan di kawasan-kawasan yang berisiko...
  • KUALA LUMPUR - Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kementerian Luar akan mengadakan perbincangan dalam masa terdekat dengan wakil pihak Myanmar dan Bangladesh berhubung isu pendatang asing tanpa izin‎ (Pati) dari negara berkenaan.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.