KUALA LUMPUR - Berita pemergian tokoh pendidikantersohor Tan Sri Dr Awang Had Salleh turut mendapat perhatian Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang kini berada di luar negara.
    
Dalam mesej tweet beliau hari ini, Najib mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham, termasuk Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Abdul Rahman Dahlan.
    
"Negara telah kehilangan tokoh akademik dan sasterawan terbilang, Tan Sri Awang Had Salleh. Takziah kepada @mpkotabelud dan seisi keluarga," katanya.
    
Abdul Rahman merupakan suami kepada anak Allahyarham yang juga bekas penyampai berita NTV7, Datin Norazlina.
    
Awang Had, 79, meninggal dunia pada kira-kira 3 pagi ini di Hospital Putrajaya akibat komplikasi paru-paru.
    
Allahyarham meninggalkan isteri, Puan Sri Salmah Abu Bakar,69, dan tujuh orang anak, lima lelaki dan dua perempuan.
    
Najib kini berada di London untuk lawatan kerja empat hari ke United Kingdom. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Proses pengambilalihan tanah bagi pembinaan projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi KL-Singapura (HSR) akan bermula pada 1 November, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
  • PUTRAJAYA - Kementerian Pendidikan akan memberi perhatian berhubung tahap keselamatan sekolah-sekolah tahfiz di seluruh negara terlebih dahulu sebelum meneruskan perbincangan mengenai pendaftaran institusi pendidikan berkenaan di bawah kerajaan.
  • BANDAR SERI BEGAWAN - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di Brunei Darussalam bagi menghadiri majlis santapan diraja bersempena sambutan Jubli Emas Ulang Tahun Ke-50 Pemerintahan Sultan Hassanal Bolkiah di Istana Nurul Iman di sini, malam ini.
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menziarahi jenazah usahawan terkenal Datuk Dr Maznah Hamid, yang juga Exco Wanita Umno, yang meninggal dunia petang semalam.
  • KUALA LUMPUR - Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan kematian usahawan terkenal Datuk Dr Maznah Hamid sebagai kehilangan besar buat negara.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.