KUALA LUMPUR - Berita pemergian tokoh pendidikantersohor Tan Sri Dr Awang Had Salleh turut mendapat perhatian Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang kini berada di luar negara.
    
Dalam mesej tweet beliau hari ini, Najib mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarham, termasuk Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Abdul Rahman Dahlan.
    
"Negara telah kehilangan tokoh akademik dan sasterawan terbilang, Tan Sri Awang Had Salleh. Takziah kepada @mpkotabelud dan seisi keluarga," katanya.
    
Abdul Rahman merupakan suami kepada anak Allahyarham yang juga bekas penyampai berita NTV7, Datin Norazlina.
    
Awang Had, 79, meninggal dunia pada kira-kira 3 pagi ini di Hospital Putrajaya akibat komplikasi paru-paru.
    
Allahyarham meninggalkan isteri, Puan Sri Salmah Abu Bakar,69, dan tujuh orang anak, lima lelaki dan dua perempuan.
    
Najib kini berada di London untuk lawatan kerja empat hari ke United Kingdom. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Umat Islam di negara ini beruntung kerana dapat menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama dengan keluarga, orang tersayang, kawan-kawan dan jiran taulan dalam keadaan meriah, harmoni di negara yang aman damai ini, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau amat sedih dan kesal dengan siri serangan ganas di Pakistan pada malam menjelang Aidilfitri yang mengorbankan sekurang-kurang 80 dan mencederakan lebih 100 orang.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.