JOHOR BAHRU - Seorang bapa merayu anak lelakinya supaya segera pulang ke pangkuan keluarga selepas menghilangkan diri sejak hampir setengah tahun yang lalu.

Kontraktor, Loh Chee Song, 44, berkata, pelbagai usaha dilakukan bagi menjejaki anaknya termasuk meminta bantuan daripada rakan-rakan dan keluarga di serata negeri ini.

Menurutnya, bagaimanapun usahanya sehingga hari ini masih menemui jalan buntu dan anaknya, Loh Kai Wen, 16, terus gagal dikesan.

“Saya mengesyaki anak saya telah menghilangkan diri kerana sudah beberapa hari tidak pulang ke rumah lebih-lebih lagi apabila saya mendapat berita dia tidak menghadiri sekolah selama dua tahun bermula 2012.

“Saya berharap dia pulang ke pangkuan keluarga pada perayaan Tahun Baru Cina ini dan melawat ibunya yang kini sedang sakit tenat,” katanya ketika membuat aduan kepada Biro Pengaduan Awam MCA, semalam.

Chee Song berkata, dia menyedari kehilangan anaknya bersama semua dokumen peribadi dan pakaian ketika hendak mengejutkan Kai Wen dari tidur jam 4 pagi, 16 Mei tahun lalu.

Katanya, laporan berhubung kehilangan anaknya juga sudah dibuat di Balai Polis Johor Bahru Sentral pada 3 Jun tahun lalu pada jam 10.17 malam.

Beliau berkata, anak-anaknya yang lain iaitu Loh Kai Suan, 21, dan Loh Kai Ling, 14, pernah cuba menghubungi Kai Wen, tetapi tidak memberi respons malah turut dipercayai menukar nombor telefon bimbitnya.

“Saya juga pernah bertanyakan perkara ini kepada rakan Kai Wen, namun mereka juga tidak tahu ke mana anak saya menghilangkan diri.

“Sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai anaknya, boleh menghubunginya di talian 013-7998999,” katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA BHARU - Tiga beradik yang menjadi yatim piatu setelah ibu bapa mereka dibunuh November tahun lalu sehingga kini mendakwa belum menerima sebarang bantuan.
  • KLUANG - Seorang ibu tunggal terpaksa berhenti bekerja demi menjaga anaknya, Mohd Zaki Hanafi, 16, yang terlantar akibat kemalangan jalan raya, tiga bulan lalu.
  • KEPALA BATAS - Raut wajah bayi berusia setahun tiga bulan ini bagai tiada apa yang berlaku, malah dia bergerak lincah seperti anak-anak seusia lain.
  • SEREMBAN - Baharu sahaja ingin merasa gembira menerima kehadiran cahaya mata pertama, diuji pula anak yang dilahirkan menghidap penyakit hempedu sempit.
  • SUNGAI SIPUT (U) - Seorang ibu sanggup berhenti kerja demi menjaga anaknya yang lumpuh akibat kemalangan.