SHAH ALAM - Menyediakan 11 menu merangkumi 52 jenis makanan laut, sayur-sayuran dan daging dengan harga serendah RM12.90, Ayu Steamboat & Grill tentunya pilihan tepat untuk memenuhi ‘selera besar’ anda.

Pemiliknya, Mohamed Saleh Hussien Abd Ghani berkata, menggunakan tagline ‘Ingat Sos Ingat Ayu, Biar Rasa Yang Menilai’, sudah tentu rahsia keenakan hidangannya terletak pada sos dihasilkan.

“Di sini juga ada pelbagai menu makanan bergoreng dan pembuka selera. Terlalu banyak pilihan istimewa, sedia untuk anda pilih.

“Paling istimewa adalah Ayu Magic Sos for Steamboat dan The Real Original Black Pepper Sos for Grill. Hasil kombinasi kedua-dua sos ini adalah cetusan tagline restoran kami,” katanya.

Harga bufet yang ditawarkan juga cukup rendah bagi memberi peluang kepada penduduk setempat yang kebanyakannya berpendapatan rendah dan sederhana, merasai keenakan makanan di restoran ini.

“Harga yang ditawarkan RM21.90 dewasa, RM12.90 kanak-kanak berumur 7 hingga 12 tahun, RM14.90 untuk warga emas dan OKU RM15.90,” katanya.

Menurutnya, dia yakin pelanggan akan ‘ketagih’ untuk menikmati hidangan di Ayu Steamboat & Grill kerana keenakan rasa hidangan selain harga murah dan saiz hidangan yang besar.

“Sekali cuba anda pasti kembali kerana keenakan sos steamboat kami tidak akan didapati di tempat lain. Tambahan, hidangan kami sedap, murah dan banyak!

“Jangan lupa berkunjung ke restoran kami di Jalan Nagasari C/36 Seksyen 36, Desa Latania, Shah Alam, manakala waktu operasi 6.30 petang hingga 11.30 malam,” katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA SELANGOR - Kafe D' Marmalade yang berlokasi di Saujana Utama dekat sini bukan sahaja menyediakan 111 jenis minuman, malah turut menawarkan 76 jenis masakan panas resepi keluarga, hasil air tangan bekas chef pastri dan kek hotel terkemuka.
  • SETIU - Kuasa tular atau 'viral' memberi impak berganda kepada sebuah kedai makan di kawasan Penarik, di sini, sejak sebulan yang lalu.
  • KUANTAN - Meskipun perniagaan Nasi Lemak Simple pernah ditutup kira-kira empat tahun lalu, namun sebaik dibuka semula ia masih mendapat sambutan menggalakkan.
  • GUA MUSANG - Di saat rakyat berdepan dengan masalah kos sara hidup yang makin meningkat, masih ada peniaga yang tidak mengambil kesempatan dengan hanya mementingkan keuntungan semata-mata.