Aku kini berada di pulau mutiara. Memilih peserta raja lawak musim ke 6. Aku sibuk dengan hal kerja aku namun aku ruangkan masa untuk ke sini dengan harapan dapat bekerja sambil bercuti dgn anak-anak aku adam dan amen. Kami bertolak agak lewat semalam kerana menghadiri makan malam bersama kenalan di ipoh. Setelah selesai kami memulakan perjalanan ke pulau pinang dalam jam 11 malam gitu.

Perjalanan agak merbahaya kerana hujan turun lenyai lebat sepangjang perjalanan di lebuhraya penuh misteri di sebelah utara ini. Kira-kira jam 12:30 kami sampai ke tol juru. Ah! Sebentar lagi aku akan sampai ke seberang prai dan melalui jambatan yang memendam seribu rahsia itu.

Aku hulurkan tiket tol dan pemuda yang mengambil tiket itu melihat aku seperti mengenali akan diri aku ini. Aku mula gusar. Selalunya pengalaman ini akan membuahkan hasil yang memalukan dimana wajah hensem dhamendra aku ini disalah cam oleh mereka akan bob lokman.

Beliau memerhati aku sambil menerima wang tol. 'ada show ke bang?'....'err ya' jawab aku gusar. 'tak rugi saya shif malam dapat jumpa artis ni!' beliau berseloroh....aku masih gusar. 'lama ke abg mat kat tanjung?'....haa aku lega. Beliau mengenali aku tidak confuse aku dengan bob lokman. At last!.....'mungkin 3 hari kut' aku jawab senyum lalu memasukkan gear ingin beredar. 'jumpa lagi!' kata-kata terakhr aku kepada sipolan yang mengenali aku.......'abg mat dah tak pakai serban dah ke?....kenapa sekejap pakai sekejap tidak?' beliau senyum iklas.
 

*Semua pandangan yang dikemukakan adalahpendapatperibadipenulisdantidak mewakilipendapatSinarHarian. Pihak kami telahmenyuntingartikel supaya lebih jelasdanringkas untuk memudahkan kefahaman pembaca.