SENTIASA
BERHUBUNG
Laporan Banjir
5 Paling Hangat
  1. Poland tersungkur, Malaysia juara Liga Hoki Dunia
  2. Muslim terancam selepas tayangan American Sniper
  3. Budak dibelasah kerana makan baki makanan
  4. Hasrat bersanding tertunai
  5. Tragedi konvoi balik kampung
Sinar Harian selaku pelopor wacana ilmiah sekali lagi membawakan Wacana Sinar Harian Siri ke-34 dengan membawa tajuk "Kelantan Pasca Banjir: Bicara hati ke hati Pas, Umno Bangunkan Semula Kelantan" pada 22 Januari 2015 (Khamis) jam 2.45 petang hingga 5 petang bertempat di Dewan Sultan Muhammad Ke V, Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15, Shah Alam.
Sinar Harian selaku pelopor wacana ilmiah sekali lagi membawakan Wacana Sinar Harian Siri ke-34 dengan membawa tajuk "Kelantan Pasca Banjir: Bicara hati ke hati Pas, Umno Bangunkan Semula Kelantan"...
Nama NGO Islam, Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) suatu ketika dahulu cukup disegani semua pihak dalam usaha dakwah di negara ini khususnya ketika Datuk Seri Anawar Ibrahim menjadi presidennya pada awal 70-an.
Cover Hari Ini

Biasiswa Karangkraf
Oleh FATHUL BARI
Gara-gara tidak menjaga ucapan dan lidah, seseorang itu boleh tergelincir sehingga masuk ke jurang api neraka.
Oleh TAN SRI ABDULLAH AHMAD
Jumaat lepas adalah Nuzul Quran – hari cuti umum di Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Selangor dan Terengganu sahaja.
#
5 Pilihan Editor
“KALAULAH 10 tahun dulu bapak pukul Sazali, tentu sekarang Sazali tidak jadi begini ... tapi sekarang sudah terlambat. Sudah terlambat bapak!”
RUJUKAN kes pasangan Malaysia Sweden sudah jelas dan nyata, mungkinkah anak-anak akan dipisahkan dengan ibubapa kandung hingga berusia 18 tahun?
PANDANGAN konvensional terhadap punca utama penyakit jantung tertumpu kepada empat arterikoronari yang mengalami penyempitan berterusan.
JASIN - Pengurangan penyediaan makanan semasa mesyuarat adalah antara perincian Kerajaan Melaka dalam langkah penjimatan kos pengurusan, susulan keadaan negara yang berdepan perubahan ekonomi.
KUALA LUMPUR - Jaringan Intelektual Muslim semalam, membuat tiga resolusi bagi menjawab Kempen Suara Sederhana yang diketengahkan sebuah akhbar tempatan.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf