SENTIASA
BERHUBUNG
Berbuka di mana
5 Paling Hangat
GST
PR1M
gempa bumi
  • 1- Ringgit Jatuh Paling Rendah Dalam 16 tahun 2- Pasma, G18 Bergabung 3- Idris Jusuh Perlu Jelaskan Skandal Mara 4- Pulang Segera Ke Anfield
  • Polis Diraja Malaysia perlu menunggu Polis Thailand selesai menjalankan siasatan terhadap bekas eksekutif PetroSaudi International Ltd (PSI), Xavier Justo sebelum boleh dipertimbangkan untuk menyoal siasat warga Switzerland itu.
  • Kerajaan China berhasil menggunakan haiwan sebagai alat peramal gempa. Menurut Asiaone.com, Bahagian Seismologi di Nanjing menggunakan haiwan terdiri dari ayam, ikan dan katak untuk meramal gempa.
Cover Hari Ini
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf
Gara-gara tidak menjaga ucapan dan lidah, seseorang itu boleh tergelincir sehingga masuk ke jurang api neraka.
Jumaat lepas adalah Nuzul Quran – hari cuti umum di Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Selangor dan Terengganu sahaja.
#
5 Pilihan Editor
KAMI mewakili mahasiswa UIAM secara khususnya dan mahasiswa seluruh negara mengikuti secara rapat segala isu yang berlaku dalam negara kita khususnya dalam isu ketirisan dan salah urus tadbir yang melibatkan sebuah syarikat milik kerajaan iaitu 1 Malaysia Development Berhad (1MDB).
BESUT - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan beliau tidak akan mengkhianati rakyat dan negara dan akan berusaha mencari jalan kebenaran dalam menangkis segala tuduhan dilemparkan terhadap kepimpinannya.
KUALA LUMPUR - Malaysia sekali lagi menegaskan untuk tidak akan mengiktiraf dan melayan sebarang tuntutan oleh mana-mana pihak ke atas Sabah, persidangan Dewan Negara diberitahu hari ini.
KUALA LUMPUR - Isu kesesakan lalu lintas yang teruk dialami pemandu di bandar-bandar besar terutama di Lembah Klang diibaratkan seperti 'bom jangka' yang boleh 'meletup' pada bila-bila masa dan memberi kesan kepada psikologi para pemandu.
KUALA LUMPUR - Saban Ramadan, selain berpuasa umat Islam berusaha memperbanyakkan ibadah, termasuk bermuhasabah dan memperbetulkan diri ke arah kebaikan bagi mendapatkan pahala berganda sempena bulan yang penuh keberkatan itu.
Lagi Kerjaya >>