SENTIASA
BERHUBUNG
5 Paling Hangat
GST
PR1M
PRK Permatang Pauh
PRK Rompin
  • Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza luah rasa terkilan dan kecewa dengan penyebaran berita palsu atau fitnah kononnya beliau sudah bercerai dengan suaminya, Datuk Khalid Mohd Jiwa.
  • Seorang pemilik blog lucah didenda RM18,000 oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, selepas mengaku bersalah menggunakan aplikasi kandungan laman blog lucah, dua tahun lalu.
  • Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua meluahkan rasa kecewa terhadap jawapan yang diberikan oleh Kementerian Kewangan berkenaan soalan 1MDB.
Cover Hari Ini
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf
Oleh FATHUL BARI
Gara-gara tidak menjaga ucapan dan lidah, seseorang itu boleh tergelincir sehingga masuk ke jurang api neraka.
Oleh TAN SRI ABDULLAH AHMAD
Jumaat lepas adalah Nuzul Quran – hari cuti umum di Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Selangor dan Terengganu sahaja.
#
5 Pilihan Editor
ALOR PONGSU - Tidak semua kegiatan dakwah dilakukan ulama luar yang membawa ajaran tarekat bertentangan dengan manhaj Ahli Sunnah Wal Jamaah yang dipegang umat Islam negara ini.
PONTIAN - Sepasang suami isteri bukan sahaja menanggung beban di bahu malah turut turut 'terbeban' di kalbu apabila dikurniakan bayi mengidap penyakit hidrosefalus yang menyebabkan pembesaran berlebihan pada bahagian kepala.
PUCHONG - “Anak saya nak ulang kaji pelajaran pun tak senang. 24 jam bunyi bising datang dari tapak pembinaan transit aliran ringan (LRT), lebih kurang 100 meter dari jarak rumah kami,"...
GEMAS - Tertarik dengan kisah pembaca Sinar Harian menang wang tunai RM1,000 selepas menyertai Peraduan Rakyat 1Malaysia (PR1M), mendorong seorang pesara jabatan kerajaan mencuba nasib.
KITA kadang-kadang tidak sedar akan kebiasaan mengambil makanan yang salah. Hal ini kerana apabila kita mengambil dan menikmatinya, tiada kesan buruk yang kita rasai.
Lagi Kerjaya >>