KULIM - Tujuh remaja termasuk seorang perempuan berusia 17 tahun ditahan di sebuah premis mencuci kereta dekat jalan Pondok Labu, dalam Ops Bajet kira-kira jam 12.40 pagi, tadi.

Ketua Penguatkuasa Pejabat Agama Daerah Kulim (PADK), Anwar Shariffudin Mad Saat berkata ketika serbuan di lokasi berkenaan, lima daripada tujuh remaja berkenaan berada di dalam sebuah bilik.

Menurutnya, hasil serbuan juga telah menemukan air dan daun ketum serta peralatan menghisap dadah.

"Kita telah dapat aduan dari orang awam sejak dua minggu lalu, dan pemantauan telah dijalankan mendapati ada aktiviti maksiat di situ.

"Ketika serbuan dilakukan dua remaja daripada tujuh remaja berada di luar premis manakala seorang remaja perempuan sedang berkelakuan tidak senonoh bersama teman lelakinya dan empat lagi sedang dalam keadaan khayal dalam bilik sama.

"Kesemua remaja yang ditahan adalah berusia 17 hingga 24 tahun diserahkan kepada bahagian Narkotik untuk tindakan lanjut dan disiasat di bawah Seksyen 25(A)(B) disyaki berkhalwat dan Seksyen 39 kerana bersubahat,"katanya kepada Sinar Harian.

Katanya, operasi yang disertai 12 anggota penguatkuasa itu turut menahan sepasang warga emas berstatus duda dan janda yang berkelakukan tidak sopan di tempat awam.

"Kira-kira jam 11.20 malam, kita telah ke kawasan Tasik Putra Kulim dan menahan sepasang warga emas berusia 57 dan 55 tahun.

"Ketika pemeriksaan dilakukan pasangan ini sedang berpelukan, dan bila disoal mereka menyatakan mahu berbincang mengenai rancangan perkahwinan dan baru mengenali sejak dua hari lalu,"katanya.

Tambahnya, pihaknya akan terus membuat pemantauan di motel dan hotel di sekitar bandar ini pada masa akan datang dalam usaha mencegah kegiatan maksiat ini.

"Kita akan teruskan buat pemantauan terhadap premis hotel dan motel bajet ini bagi mencegah

aktiviti maksiat di sini,"katanya