SUSULAN memperjuangkan hak artis bersuara mengenai isu rakyat, penyanyi terkenal, Aishah tidak kisah akan kehilangan peminat.

Bahkan, penyanyi berusia 53 tahun ini mengakui perkara tersebut adalah sesuatu yang boleh dijangkakan.

"Biasalah tu. Ia benda yang boleh dijangka lebih-lebih lagi bila kita bersuara mengenai perkara tersebut.

"Macam-maca saya terima feedback. Ada yang tak kisah, still dengar lagu saya, minat saya tapi ada yang juga kata cancellah, tak minat dah (ketawa).

"itu expected la kan. Kalau kita nak orang hormati kita, kita pun kena hormat juga kalau itu keputusan mereka," katanya pada Sinar Harian ketika ditemui di majlis meraikan kelab peminatnya, Aishah Fan Club, hari ini.

Terdahulu, juara program realiti Gegar Vaganza musim keempat (GV4) ini begitu lantang memperjuangkan hak artis bersuara isu rakyat menerusi ucapannya di Konvensyen Pakatan Harapan, baru-baru ini.

Tegasnya, kelantangannya dalam bersuara bukanlah bertujuan untuk menghentam sesiapa.

"Saya cuma mengharapkan agar tidak ada diskriminasi supaya semua orang boleh appear on TV.

"Tak kiralah apa pandangan atau pendirian mereka. Lagipun, ini negara demokrasi jadi kita kena hormat pandangan masing-masing," katanya.

Bahkan, pelantun lagu Janji Manismu ini menyifatkan semua artis perlu ada pendirian dan pandangan masing-masing.

"Bila artis bersuara ia menunjukkan artis itu prihatin kepada apa yang berlaku. Saya cuma nak artis ada pendirian dan jangan kata artis, kalau menyanyi nak kena menyanyi saja,  sebaliknya kita mesti ada pendirian.

"Saya rasa ia tak salah. Kalau di luar negara pun, semua open dengan pendirian dan peminat juga ada yang sokong.

"Dan...sebenarnya, kita juga kena belajar ada kematangan dalam hidup," jelasnya.
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • MENGHADAPI cabaran dunia baru, penyanyi terkenal, Aishah mengakui seronok apabila mempunyai kelab peminat, Aishah’s Fan Club Family & Friends.
  • PENGHIBUR tanah air, Aishah mengakui sejak menjadi aktivis politik, beliau sudah tidak lagi menerima sebarangan undangan nyanyian.
  • "ITU soalan cepu emas, saya pun tak tahu jawapan itu, kita tengok dulu," demikian ujar penyanyi Aishah tatkala ditanya sama ada beliau bakal menjadi calon pada PRU14 nanti.
  • PERSEMBAHAN meyakinkan menjadi momen bermakna buat Aishah apabila diumumkan pemenang Gegar Vaganza musim keempat (GV4) yang dipancarkan secara langsung di Astro Ria dan Ria HD dari Pinewood Iskandar Malaysia Studios, Johor Bharu, Ahad lalu.