PEMAJU butik premium Bön Estates Sdn Bhd melantik Kerjaya Prospek (M) Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh Kerjaya Prospek Group Berhad (Kerjaya Prospek) sebagai kontraktor utama bagi projek mewah The Estate di Bangsar Selatan.

Perjanjian bernilai RM291 juta itu menjadi kontrak ketujuh Kerjaya Prospek untuk tahun ini dan membawa kontrak ke tahap yang mencatatkan kemenangan kepada RM1.16 bilion.

Pengarah Urusan Bon Estates, Goh Soo Sing berkata, peluang untuk bekerjasama dengan Kerjaya Prospek terdapat sinergi yang besar dalam pandangan bersama untuk membina piawaian kualiti, khususnya piawaian Qlassic Kerjaya Prospek, yang selaras dengan visi Bon Estates untuk membina The Estate mengikut piawaian Qlassic.

"Kami senang bekerja dengan syarikat yang berpengalaman yang mempunyai rekod prestasi cemerlang. Lebih penting lagi, kami berkongsi visi bersama mengenai membina piawaian kualiti untuk The Estate, ” katanya.

Menurutnya, kualiti adalah antara janji khas The Estate, yang bertujuan untuk menjadi rumah selama 100 tahun menawarkan daya tarikan, nilai dan alamat yang kekal, nilai yang kekal dan alamat kepada generasi pada masa depan.

Kerjaya Prospek membawa reputasi yang kukuh dan rekod prestasi yang mengagumkan sebagai pembina hartanah mewah dan mempunyai portfolio yang merangkumi projek yang terkenal dalam industri pembangunan serta pengalaman dalam pelbagai projek di Malaysia.