WASHINGTON - AMERIKA SYARIKAT. Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump malu besar dan diejek ribuan penonton yang menghadiri sebuah perlawanan ragbi kolej di Atlanta kelmarin, kerana tidak hafal lagu kebangsaan.

Insiden memalukan itu berlaku ketika acara pembukaan perlawanan all-Southeastern Conference antara Georgia dan Alabama.

Trump dilihat bergelut untuk mengingati lirik Star Spangled Banner dan insiden itu dipancarkan menerusi skrin gergasi di stadium berkenaan.

Pengkritik menuduh jutawan berusia 71 tahun itu nyanyuk dan tidak layak menjadi presiden.

Minggu lalu, reputasi Trump tercalar susulan penerbitan buku Fire And Fury: Inside The Trump White House yang menggambarkan beliau sebagai sakit mental.

Sebelum ini, Trump lantang mengecam beberapa pemain Liga Ragbi Amerika (NFL) dan atlet kulit hitam kerana berlutut ketika lagu kebangsaan dikumandangkan sebagai tanda protes kerana mendakwa beliau menyemarakkan isu perkauman.

Menurut Trump, tindakan simbolik itu tidak patriotik dan mereka yang berbuat demikian tidak layak menjadi warga AS. - Press TV

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • WASHINGTON - PRESIDEN Amerika Syarikat (AS), Donald Trump, kelmarin akhirnya menyokong langkah melarang stok peranti senjata atau aksesori yang boleh mengubah senjata semi automatik.
  • WASHINGTON - AMERIKA SYARIKAT. Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump menyalahkan Biro Penyiasatan Awam (FBI) dan penggubal undang-undang kerana gagal mengesan petunjuk serangan tembakan rambang di sebuah sekolah di Parkland, minggu lalu.
  • WASHINGTON - AMERIKA SYARIKAT. Peguam peribadi Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump, kelmarin, mendedahkan dia membayar AS$130,000 (RM510,536) menggunakan wangnya sendiri kepada seorang pelakon lucah yang mendakwa ada hubungan sulit dengan jutawan hartanah tersebut.
  • WASHINGTON - AMERIKA SYARIKAT. Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump telah menandatangani perintah eksekutif baharu untuk terus membuka pusat tahanan kontroversi di Teluk Guantanamo di Cuba.
  • WASHINGTON - AMERIKA SYARIKAT. Pelbagai spekulasi berhubung keadaan rumah tangga Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump bersama isterinya, Melania Trump selepas pendedahan yang mengaitkan jutawan hartanah itu dengan beberapa wanita.