YANGON - MYANMAR . Kaunselor Negara Myanmar, Aung San Suu Kyi membatalkan hasratnya untuk menghadiri serta berucap pada Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu  (UNGA) ke-72, kata Ketua Pengarah Pejabat Presiden U Zaw Htay.

Sebaliknya beliau akan diwakili Naib Presiden U Henry Van Thio, lapor agensi berita China Xinhua.

Suu Kyi pertama kali menghadiri dan menyampaikan ucapan di UNGA ke-71 pada September 2016. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • YANGON - MYANMAR . Pihak berkuasa Myanmar didakwa terus menyembunyikan jenayah terhadap penduduk Islam Rohingya dan membawa imej palsu dengan memperlihatkan mereka memelihara keselamatan negara.
  • YANGON - MYANMAR. Tiga lagi balai polis di Maungtaw, Rakhine dibakar pengganas dikenali Tentera Penyelamat Arakan Rohingya (ARSA), lapor agensi berita Xinhua.
  • YANGON - MYANMAR. Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) akan bertemu hari ini untuk membincangkan keganasan di Myanmar, sehari selepas Pesuruhjaya Tinggi Hak Asasi Manusia menyuarakan kebimbangan tentang pembersihan etnik terhadap etnik minoriti tersebut.
  • YANGON - Satu lagi siri kekacauan meletus di Taungdwingyi, Magway tengah Myanmar malam tadi, memaksa pasukan keselamatan menggunakan perisai untuk meredakan keadaan, lapor agensi berita China Xinhua, memetik agensi berita Myanmar.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.