JAKARTA - Seorang ibu tunggal berumur 31 tahun ditahan di Tulung Agung, Jawa Timur, kelmarin selepas didakwa menikam dua anak perempuannya sehingga mati.
 
Bekas pembantu rumah di Singapura dikenali sebagai Yahmi itu dilaporkan membunuh kedua-dua anak kandungnya yang berumur tiga dan lima tahun di rumah ibunya pada Isnin lalu.
 
Menurut ibunya, Yahmi berkelakuan ganjil sejak bekas suaminya datang melawat mereka pada minggu lalu.
 
Polis kini sedang menunggu keputusan­ hasil pemeriksaan pihak hospital sama ada dia mengalami gangguan mental atau tidak semasa melakukan pembunuhan­ kejam tersebut.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • JAKARTA - Sebelas orang hilang dan 14 cedera berikutan kejadian tanah runtuh di lereng teres sawah di pulau Jawa, Indonesia pada Khamis.
  • JAKARTA - Agensi Pengurusan Bencana Indonesia berkata empat wilayah mengumumkan perintah darurat berikutan kebakaran hutan dan tanah gambut.
  • JAKARTA - Foto ini kelihatan seperti tiada apa yang istimewa. Hanya memaparkan seorang lelaki berambut putih sedang bersarapan di sebuah ruang makan seorang diri.
  • JAKARTA - “Kata orang perniagaan saya merugikan. Bagi saya ia menguntungkan tetapi keuntungannya adalah di akhirat kelak.”
  • JAKARTA - INDONESIA. Presiden Joko Widodo atau Jokowi dijangka tidak berdepan masalah untuk mempertahankan kedudukannya sebagai pemimpin nombor satu Indonesia dalam Pemilihan Presiden 2019 (Pilpres 2019).