ISLAMABAD - PAKISTAN.  Seramai 53 suspek militan ditangkap dengan seorang suspek terbunuh selepas pihak berkuasa melancarkan operasi di beberapa kawasan di Karachi, Pakistan dalam tempoh 24 jam lepas,  lapor agensi berita China Xinhua.

Penguasa polis Karachi Adeel Chandio berkata, polis bersama pihak penguatkuasa undang-undang melancarkan serbuan selepas memperoleh maklumat  risikan mengenai kegiatan militan di beberapa kawasan di negeri itu.

Menurut polis, tiga suspek ditahan di Darakhshan, 50 di Layari dan seorang suspek terbunuh ketika berlaku pertempuran antara pihak berkuasa dengan militan di kawasan Chakiwara.

Kesemua yang ditahan dipindahkan ke lokasi rahsia untuk siasatan.

Serbuan bagi memerangi militan di Karachi dilancarkan susulan penangkapan ketua kumpulan pengganas Pakistan Ansar-ul-Sharia, minggu lepas. - Bernama
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • ISLAMABAD - PAKISTAN. Kerajaan Pakistan telah mengenakan tahanan rumah ke atas Hafiz Muhammad Saeed, salah seorang dalang utama di sebalik serangan Mumbai yang turut meragut sekurang-kurangnya 166 nyawa pada 2008.
  • ISLAMABAD - PAKISTAN. Pemimpin kumpulan militan Lashkar-e-Jhangvi, Malik Ishaq terbunuh dalam kejadian berbalas tembakan dengan polis Pakistan ketika cuba melarikan diri ke wilayah Punjab, awal pagi semalam.
  • ISLAMABAD - PAKISTAN. Pihak berkuasa Pakistan membebaskan seorang individu yang disyaki sebagai dalang utama serangan di Mumbai, India pada 2008 dengan ikat jamin, menurut sumber semalam.