ALOR SETAR - Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah hari ini menafikan kerajaan negeri mengagihkan Bonus Rakyat 1 Kedah (BR1K) sebanyak RM750 seperti yang tersebar menerusi aplikasi WhatsApp dan media sosial baru-baru ini.

Katanya beliau mendapat banyak pertanyaan mengenai kesahihan berita itu yang disebarkan pihak tidak bertanggungjawab.

"Bagi saya mesej 'nakal' Itu datang daripada pihak yang ketandusan idea untuk menyerang kerajaan yang ditadbir baik oleh Barisan Nasional (BN) pada masa ini," katanya menerusi kenyataan hari ini.

Mesej berkenaan menyatakan kononnya Ahmad Bashah melancarkan BR1K bagi membantu rakyat negeri ini menyambut Ramadan dan ia hanya boleh dimohon oleh rakyat Kedah yang berumur di antara 16 hingga 55 tahun secara dalam talian.

Ahmad Bashah berkata golongan tidak bertanggungjawab itu sanggup menggunakan kesucian Ramadan semata-mata untuk membuat serangan politik kerana mahu memburukkkan imejnya dan BN. -Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • ALOR SETAR - Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah hari ini mengumumkan pinjaman sebanyak RM1 bilion daripada Kerajaan Persekutuan untuk menaiktaraf lima loji rawatan air (LRA) di kawasan luar bandar di negeri ini pada kadar segera.
  • ALOR SETAR - Ketua Pemuda Umno Kedah, Datuk Shaiful Hazizy Zainol Abidin digesa menarik balik kenyataan menggesa supaya Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah melepaskan jawatan Presiden Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) serta-merta baru-baru ini.
  • ALOR SETAR - Seramai 3,000 orang dari kawasan Parlimen Alor Setar terpilih untuk Program Umno Bantu Rakyat 2.0 anjuran Biro Kebajikan Umno Malaysia (Bikum) hari ini.
  • KUALA NERANG - Hasrat 22 penduduk dari sekitar Padang Terap untuk memiliki tanah sendiri akhirnya tercapai apabila menerima geran tanah daripada Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah di Kampung Padang Nyior, semalam.
  • KUALA NERANG - Semua bakal calon Umno akan diteliti dengan tahap sokongan daripada akar umbi di kawasan masing-masing bagi mengekalkan kemenangan pada pilihan raya nanti.