ALOR SETAR - Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah hari ini menafikan kerajaan negeri mengagihkan Bonus Rakyat 1 Kedah (BR1K) sebanyak RM750 seperti yang tersebar menerusi aplikasi WhatsApp dan media sosial baru-baru ini.

Katanya beliau mendapat banyak pertanyaan mengenai kesahihan berita itu yang disebarkan pihak tidak bertanggungjawab.

"Bagi saya mesej 'nakal' Itu datang daripada pihak yang ketandusan idea untuk menyerang kerajaan yang ditadbir baik oleh Barisan Nasional (BN) pada masa ini," katanya menerusi kenyataan hari ini.

Mesej berkenaan menyatakan kononnya Ahmad Bashah melancarkan BR1K bagi membantu rakyat negeri ini menyambut Ramadan dan ia hanya boleh dimohon oleh rakyat Kedah yang berumur di antara 16 hingga 55 tahun secara dalam talian.

Ahmad Bashah berkata golongan tidak bertanggungjawab itu sanggup menggunakan kesucian Ramadan semata-mata untuk membuat serangan politik kerana mahu memburukkkan imejnya dan BN. -Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • ALOR SETAR - “ Saya tidak akan melayan apa-apa tuduhan atau serangan peribadi terhadap saya. Itu bukan tugas saya nak jawab semua tohmahan. Apa sahaja cerita, fitnah saya tidak kisah, yang penting saya nak bawa masa depan Kedah."
  • ALOR SETAR - Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah menyifatkan Parti Peribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) sebagai sebuah parti bercelaru berikutan banyak masalah dalaman yang dihadapi parti berkenaan.
  • BUKIT KAYU HITAM - Rakyat Kedah dinasihati agar tidak mudah terpengaruh dengan fitnah yang dicanang 'hantu raya' hingga menjejaskan perancangan pembangunan yang dirancang kerajaan BN.
  • ALOR SETAR - Rakyat diingatkan supaya tidak terpedaya dengan tuduhan pembangkang, kononnya Umno sengaja mengapi-apikan hubungan antara pihak Istana dengan pembangkang, apabila membangkitkan isu keturunan Tun Dr Mahathir Mohamad, isu lanun Bugis dan terbaharu status twitter Datuk Zaid Ibrahim berhubung titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.
  • ALOR SETAR - Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah hari ini menafikan kegiatan pembalakan di Hutan Simpan Enggang di Sik disebabkan berlaku pelanggaran syarat oleh Menteri Besar Incorporated (MBI).