KUALA TERENGGANU - Seorang remaja dihadapkan di Mahkamah Sesyen, di sini, semalam, atas tuduhan merogol seorang gadis bawah umur, tahun lalu.

Bagaimanapun, remaja tersebut yang berusia 19 tahun, dari Kampung Losong Hj Mat Shafie, di sini, mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan atas tuduhan di bawah Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan kerana merogol itu.

Dia mengaku tidak bersalah melakukan perbuatan terkutuk itu terhadap mangsa yang ketika kejadian berusia 15 tahun sebulan di sebuah rumah di Taman Kuala Ibai, Jalan Tok Adis, di sini, pada 29 September 2012, jam lebih kurang 3.30 petang.

Dengan itu, dia mengaku tidak bersalah melakukan kesalahan yang memperuntukkan hukuman penjara boleh sampai 20 tahun dan boleh juga dikenakan sebatan, jika disabitkan kesalahan.

Sejurus pengakuan tidak bersalah remaja itu direkodkan, Hakim Azhar Othman menetapkan 29 Januari depan sebagai tarikh sebutan semula kes untuk lantikan peguam serta membenarkan dia diikat jamin RM6,000 dengan seorang penjamin.

Azhar turut mengenakan syarat agar remaja itu tidak boleh sesekali mengganggu saksi dan sekiranya arahan itu tidak dipatuhi, kebenaran ikat jamin dibatalkan serta-merta.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUANTAN - Seorang remaja tidak mampu bercakap malah pergerakannya terbatas selepas anggota kanan badannya lumpuh selepas terlibat dalam satu kemalangan jalan raya, di Jalan Kuantan-Bypass, berdekatan Taman Kristal di sini, Julai lalu.
  • KUALA TERENGGANU - Permohonan Program Dana Bakti Remaja 2018 bagi rakyat negeri ini dibuka selama sebulan, bermula 4 Disember lalu sehingga 4 Januari 2018.
  • KUALA GANDAH - Pengalaman baharu buat peserta program modal insan, 'Secebis Prihatin Sejuta Impian' apabila diberi peluang mendekati gajah melalui tugasan akhir membersihkan kandang gajah di Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah, di sini hari ini.
  • SERI ISKANDAR - Tiga remaja lelaki berusia 15 tahun ditahan selepas terbabit dalam kegiatan samun berkawan menyasarkan seorang lelaki dipercayai gelandangan di hadapan sebuah kedai dobi di sini, Sabtu lepas.
  • JOHOR BAHRU - Seorang bapa merayu bantuan orang ramai menghulurkan sumbangan bagi menampung keperluan kos perubatan anak perempuannya yang menghidap kanser tisu.