KUALA TERENGGANU - Sebuah pusat pemindahan banjir dibuka di daerah Besut malam ini menjadikan jumlah mangsa yang dipindahkan meningkat kepada 355 orang berbanding 298 orang petang tadi.

Menurut portal Info Banjir Jabatan Kebajikan Masyarakat setakat pukul 9 malam ini, kesemua mangsa banjir ditempatkan di lapan buah pusat pemindahan di empat daerah di Terengganu.

Mangsa banjir di Hulu Terengganu kekal seramai 173 orang yang ditempatkan di Sekolah Kebangsaan (SK) Nibong, Pusat Pemindahan Kampung Bukit Tadok dan Balai Raya Kampung Getang.

Di Dungun, seramai 88 mangsa masih berada di dua buah pusat pemindahan iaitu Dewan Sivik Paka dan SK Durian Mentangau manakala di Marang, 30 orang masih menghuni pusat pemindahan di SK Pasir Putih.

Di Besut pula, seramai 64 orang ditempatkan di dua buah pusat pemindahan iaitu di Dewan Masjid Kampung La dan Dewan Serbaguna Kampung Keruak.

Sementara itu, difahamkan 42 orang mangsa dari Kampung La telah berpindah ke masjid kampung berkenaan ekoran kediaman mereka dinaiki limpahan air Sungai Besut antara 1 hingga 1.5 meter pada 7.30 malam ini. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • RAUB - Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah berkenaan mencemar duli melawat mangsa banjir di pusat pemindahan sementara di Dewan Serbaguna Kampung Pia, di sini hari ini.
  • RAUB - Jumlah mangsa banjir di Raub meningkat kepada 213 mangsa sehingga jam 10 pagi ini berbanding 187 mangsa awal pagi tadi.
  • KOTA BHARU - Jumlah mangsa banjir di Kelantan kekal 32 orang setakat 8 pagi ini.
  • PASIR MAS - Mangsa banjir di Kampung Kolam, Gelang Mas tetap berwaspada membersihkan rumah yang ditenggelami banjir bagi mengelakkan disengat haiwan berbisa.
  • RANTAU PANJANG - Sukarelawan Islamic Relief Malaysia (IRM) tidak dapat menahan sebak apabila beberapa kanak-kanak di salah satu pusat pemindahan sementara (PPS), di sini, meminta ubat tahan lapar daripada kakitangan perubatan yang datang bersama IRM, empat hari lalu.