KUALA TERENGGANU - Pejabat Menteri Besar Terengganu tidak memberi kelulusan kepada mana-mana pihak untuk menggunakan nama Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Razif Abdul Rahman bagi tujuan mengutip derma untuk jamuan makan amal.

Setiausaha Politik Menteri Besar, Prof Madya Dr Mohd Rozailan Mamat@Ibrahim menegaskan, pihaknya kesal kerana terdapat pihak yang menyalahgunakan nama baik menteri besar bagi tujuan itu.

"Pejabat menteri besar tidak pernah memberi sebarang kelulusan atau kebenaran kepada mana-mana individu, persatuan, atau pertubuhan menggunakan nama baik Menteri Besar Terengganu bagi tujuan kutipan derma.

“Kita kesal dengan tindakan penyalahgunaan nama baik menteri besar dalam aktiviti itu dan orang ramai diminta tidak terpedaya dengan helah tersebut,” katanya menerusi satu kenyataan, hari ini.

Sehubungan itu, katanya, mana-mana pihak yang keliru diminta berhubung terus dengan Pejabat Menteri Besar Terengganu.

“Orang ramai diminta menghubungi pejabat menteri besar jika terdapat sebarang keraguan,” katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • REMBAU - Padah menyamar sebagai polis dan membuat pemeriksaan di sebuah rumah ladang kebun bagi tujuan menyamun, seorang lelaki akhirnya ditangkap dan diikat penduduk serta mangsa dalam kejadian di Kampung Rendah, di sini, kelmarin.
  • MARANG - Tular di media sosial dakwaan bahawa Balai Polis Marang bakal mengadakan lelongan motosikal pada Rabu, 27 September ini pada ham 8 pagi hingga 5.30 petang adalah palsu.
  • RANTAU PANJANG - Penduduk Kampung Kekabu yang juga pengundi di Dun Bukit Tuku hilang sabar kerana terpaksa menggunakan jalan rosak, hampir 30 tahun lalu.
  • KOTA BHARU - Seorang pemuda berusia awal 20-an ditahan sepasukan Penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Negeri apabila dipercayai menggunakan plat pendaftaran palsu bernombor DDD 111.