PUTRAJAYA - Tiga pelajar Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah yang masih dirawat di Hospital Kuala Lumpur akibat kebakaran di pusat itu Khamis lepas berada dalam keadaan stabil, kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr S Subramaniam.

"Kami berusaha sedaya upaya untuk merawat mereka bagi memastikan mereka pulih dengan sebaik mungkin,” kata beliau ketika mengumumkan keadaan terkini pelajar berkenaan pada sidang akhbar di kementeriannya di sini hari ini.

Kebakaran pada 5.15 pagi itu meragut nyawa 21 pelajar dan dua guru akibat terperangkap di dalam bangunan tiga tingkat pusat tahfiz berkenaan. –Bernama
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA KRAI - Ibu pelajar Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Muhammad Danial Md Amin, 14, yang meninggal dalam kebakaran bulan lalu akan menunaikan permintaan Allahyarham menghantar tiga adiknya ke pusat tahfiz.
  • JOHOR BAHRU - Tragedi kebakaran pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat, Kuala Lumpur yang mengorbankan 23 nyawa termasuk warden pusat tahfiz wajar dijadikan sebagai pengajaran oleh semua pihak.
  • DENGKIL - “Bila tahu saja ia perbuatan khianat, saya terus maafkan suspek sebab tak mahu serabut di Padang Mahsyar nanti,”kata Mazzaini Muda, 47, ibu kepada mangsa yang terkorban dalam kejadian kebakaran pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Dato Keramat, 14 Septermber lalu.
  • KOTA BHARU - Musibah kebakaran yang melanda Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah memberi kesan besar kepada masyarakat termasuk perlu bertindak membawa remaja kepada al-Quran dan tidak membiarkan mereka dalam bahaya.