KUALA LUMPUR – Polis telah membawa beberapa suspek ke balai untuk memberi keterangan susulan kes kematian seorang remaja akibat ditimpa kerusi yang dipercayai dibaling dari tingkat 21 Projek Perumahan Rakyat (PPR) Seri Pantai, malam semalam.

Sumber berkata, suspek-suspek berkenaan merupakan sekeluarga yang tinggal di salah sebuah unit di blok berkenaan yang juga jiran kepada nenek mangsa.

Menurutnya, keterangan diambil susulan maklumat daripada ahli keluarga mangsa yang pernah melihat kerusi berkenaan berada di luar unit rumah berkenaan.

Satiswaran, 15 meninggal dunia dalam kejadian kira-kira jam 8.15 malam semalam akibat cedera teruk dibahagian kepala, ditimpa kerusi pejabat yang dibaling dari atas.

Mendiang ketika itu bersama ibunya pulang dari kedai melalui kawasan bawah blok.

Dalam pada itu, urusan membawa balik mayat mendiang ke rumah ditingkat 16 malam tadi terganggu akibat kerosakan lif di blok berkenaan.

Bagaimanapun keadaan kembali pulih selepas beberapa jam menunggu pembaikian dibuat oleh Dewan bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Satu upacara keagamaan akan dilakukan keluarga mendiang kira-kira jam 11 pagi esok sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Hindu, Kayu Ara, Damansara.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • JOHOR BAHRU - Sebanyak 122 projek Program Perumahan Rakyat (PPR) dengan 84,490 unit rumah telah disiapkan di seluruh negara sejak 2001 hingga kini, kata Timbalan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Datuk Halimah Mohamed Sadique.
  • SEREMBAN - BN Negeri Sembilan menyasarkan kemenangan di dua lagi kerusi parlimen iaitu Seremban dan Teluk Kemang pada PRU14.
  • KUALA LUMPUR - Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) kini sedang mengadakan pelbagai usaha mempertingkatkan keselamatan penghuni Projek Perumahan Rakyat (PPR) dan Perumahan Awam (PA) termasuk memasang 1,500 unit kamera litar tertutup (CCTV) bernilai RM19.3 juta.
  • KUALA LUMPUR - Polis telah merakam percakapan 43 individu berhubung kes remaja 15 tahun maut ditimpa kerusi yang disyaki dicampak dari tingkat 21, Blok 102, flat Projek Perumahan Rakyat (PPR) Sri Pantai di Pantai Dalam di sini pada Isnin lalu.
  • KUALA LUMPUR - Kes kematian remaja 15 tahun akibat ditimpa kerusi yang dipercayai dibaling dari tingkat 21 Projek Perumahan Rakyat (PPR) Sri Pantai, ibarat kemuncak kehidupan penduduk di situ yang selama ini ‘berpayung’ nasib setiap kali melalui kawasan terbuka di bawah blok.