KUALA LUMPUR – Beberapa kawasan di Gombak dan Hulu Selangor dijadual mengalami gangguan bekalan air sementara dari Rabu hingga Jumaat ini berikutan kerja-kerja pemasangan perkakasan sistem agihan air.

Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) dalam kenyataan hari ini menyatakan kawasan terlibat ialah Taman Ehsan, Taman Desa Jaya dan Kampung Kepong Ulu di Gombak; sebahagian Fasa 3, keseluruhan Fasa 4, 5,7, 8 dan 9  di Taman Sri Gombak serta Kampung Melayu Sri Gombak.

Kawasan lain yang terjejas ialah New Green Park, Taman Rawang Jaya, Kampung Lim Tan, keseluruhan Bukit Rawang Putra dan pekan Rawang di Hulu Selangor.

"Pelanggan dinasihati menyimpan bekalan air secukupnya sebelum kerja-kerja penambahbaikan berkenaan dilakukan pada tarikh tersebut.

"Segala usaha akan diambil bagi menyiapkan kerja-kerja tersebut secepat mungkin untuk memastikan pemulihan bekalan air lebih awal ke kawasan-kawasan terlibat," menurut Syabas.

Pengguna boleh merujuk ke laman web www.syabas.com.my atau melalui aplikasi telefon pintar “mySyabas” untuk maklumat terkini mengenai gangguan bekalan air itu. – Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Beberapa kawasan di Shah Alam dan Klang mengalami gangguan bekalan air sementara dan tekanan air rendah.
  • KUALA LUMPUR - Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) mengalami kerugian lebih RM2 juta tahun lepas akibat kes curi air, kata Pengurus Besar Jabatan Komunikasi Korporatnya Siti Zubaidah Zakaria.
  • KUALA LUMPUR - Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) hari ini memaklumkan terdapat sedikit kelewatan untuk pengeluaran bil air bagi bulan Januari.
  • AMPANG - Sebuah tapak pembinaan projek penswastaan lebuhraya, di sini, diserbu Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) dan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas), hari ini kerana dipercayai membuat penyambungan paip secara haram.