KOTA KINABALU - Pejabat Ketua Menteri Sabah hari ini mengumumkan bahawa 4 September sebagai cuti umum bagi Sabah sebagai mengiktiraf prestasi cemerlang atlet Malaysia pada Sukan Sea yang baru berakhir.

Semalam, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak  mengumumkan 4 September sebagai cuti umum kerana menghargai pencapaian luar biasa Malaysia pada Sukan Sea ke-29.-Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • TAWAU - Polis Sabah merekodkan tangkapan 3,815 pesalah menerusi 3,081 kes membekalkan serta memiliki dadah sepanjang Januari hingga Oktober tahun ini, kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Sabah Supt Mohamed Fadzil A Rahman.
  • KOTA KINABALU - Jawatankuasa Kajian Hak-Hak Sabah mengikut Perjanjian Malaysia 1963 lebih fokus kepada kajian untuk mengembalikan hak Sabah kepada negeri ini daripada membincangkan hal semantik atau bahasa yang digunakan dalam perjanjian itu dan dokumen berkaitan.
  • KOTA KINABALU - Kerajaan negeri sentiasa memberi galakan dan sokongan terhadap penglibatan perkhidmatan awam di negeri ini dalam aktiviti sukan bagi memastikan kualiti kesihatan fizikal dan mental berada di tahap yang baik.
  • PAPAR - Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengingatkan ahli Umno dan seluruh rakyat Sabah agar tidak sesekali terpengaruh dengan cubaan pihak luar untuk 'memBrexit'kan' Sabah daripada gelanggang Umno dan BN.