IPOH - Tenaga Nasional Berhad (TNB) menyatakan kesediaan untuk membantu menjayakan setiap program yang dirancang persatuan media di negeri ini.

Pengurus Besar TNB Perak, Datuk Raja Abd Jalil Raja Zaid berkata, kesediaan itu sebagai kesinambungan kerjasama erat yang terjalin antara TNB dengan agensi media dalam penerbitan laporan berita sebelum ini.

"Selama ini media telah memberikan kerjasama yang baik dalam membantu TNB menyampaikan maklumat dan menangani apa juga isu  berkaitan jabatan ini.

"Atas dasar itu, kita terbuka memberikan sokongan kepada agensi media Perak sama ada dari segi peruntukan dana atau tajaan barangan," katanya pada majlis Berbuka Puasa TNB bersama Media Perak, hari ini.

Dalam majlis itu, beliau turut mengumumkan sumbangan sebanyak RM5,000 kepada Persatuan Pengamal Media Perak (PPMP) bagi pelaksanaan aktiviti sepanjang tahun ini.

Hadir sama, Pengerusi PPMP, Sayed Mohd Hesham Sayed Idris.

Antara program terdekat yang dirancang selepas Syawal bersama media Perak adalah pertandingan boling.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA ROMPIN - Sebanyak 870 kes kecurian elektrik melibatkan kediaman dan premis komersil direkodkan di negeri ini sepanjang 2017.
  • MACHANG - Pusat pengajian pondok yang telah lama beroperasi disarankan menyemak kembali sistem pendawaian masing-masing bagi mengelakkan kejadian tidak diingini.
  • PUTRAJAYA - Pengamal media menyahut cabaran membuktikan kemampuan fizikal melepasi laluan berhalangan dalam program Mr Challenge 2017 yang dianjurkan oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).
  • KUALA TERENGGANU - Pengamal media di Terengganu diharap 'mencerna' segala isu dan perkembangan dalam negeri dengan sebaik-baiknya supaya dapat menghasilkan berita yang mampu membantu menaikkan imej serta mempromosikan kerajaan BN sekali gus memberi kemenangan selesa pada PRU14 nanti.
  • BUKIT MINYAK - Seramai 20 asnaf dan fakir miskin diraikan sempena Program Kemasyarakatan TNB-Jom Masuk Kampung anjuran Stesen Jana Elektrik Gelugor Tenaga Nasional Berhad (TNB) yang diadakan di Masjid Tuan Haji Mohd Desa, di sini, semalam.