MARAN - Sekolah Menengah Agama Maran menerima sumbangan RM10,000 dari Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), Universiti Malaysia Pahang, Selasa lalu.

Simbolik penyerahan cek disempurnakan Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Sri Ismail Abd Muttalib yang merupakan Ahli Parlimen Maran pada Majlis Penyerahan Bantuan Bencana Kebakaran Sekolah Menengah Agama tersebut, baru-baru ini

Dalam pada itu, Ismail mengharapkan bantuan yang diberi dapat meringankan beban pihak sekolah serta membantu mencukupkan keperluan sekolah bagi menyediakan kemudahan baharu terhadap para pelajarnya serta 73 penghuni asrama yang terlibat kebakaran tersebut.

"Umum tahu, mangsa yang terlibat mengalami kerugian harta benda dan tinggal sehelai sepinggang. Banyak pihak tampil memberikan bantuan dengan cara masing-masing. Saya mendoakan semoga anak-anak tabah dan dapat jalani sesi pembelajaran seperti biasa dengan mengambil iktibar dan pengajaran atas apa yang telah berlaku," katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi, Februari lalu, sebuah bangunan asrama puteri yang menempatkan 73 pelajar perempuan dari Dorm A dan Dorm B sekolah agama tersebut, musnah terbakar sehingga menyebabkan penghuninya tinggal sehelai sepinggang.

 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PENDANG - Sumbangan wang tunai daripada orang ramai kepada Addin Sufi Shahrizal, yang memerlukan mesin sedut kahak jenis bateri kini sudah mencukupi.
  • KOTA BHARU - Atas rasa tanggungjawab sosial terhadap masyarakat Telekom Malaysia Berhad TM memilih Badan Bukan Kerajaan NGO di Kelantan dengan memberi sumbangan RM 10,000 kepada setiap agensi terbabit.
  • ALOR SETAR - Seramai 4,564 jemaah haji Kedah yang berdaftar dengan Tabung Haji (TH) bakal menerima sumbangan 'one-off' bernilai RM500 seorang daripada Kerajaan Negeri.
  • SEBERANG TAKIR - Jika diukur pada sumbangan sebanyak RM1 oleh Mohammad Nordin Tahir, 62, untuk derma kepada tabung pembinaan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) kira-kira 49 tahun mungkin tiada apa-apa erti bagi sesetengah pihak.
  • SEREMBAN - Harga yang mahal menyebabkan kebanyakan asnaf terutamanya warga emas terpaksa menggunakan cermin mata yang tidak lagi sesuai dengan penglihatan mereka.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.