MARAN - Sekolah Menengah Agama Maran menerima sumbangan RM10,000 dari Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), Universiti Malaysia Pahang, Selasa lalu.

Simbolik penyerahan cek disempurnakan Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Sri Ismail Abd Muttalib yang merupakan Ahli Parlimen Maran pada Majlis Penyerahan Bantuan Bencana Kebakaran Sekolah Menengah Agama tersebut, baru-baru ini

Dalam pada itu, Ismail mengharapkan bantuan yang diberi dapat meringankan beban pihak sekolah serta membantu mencukupkan keperluan sekolah bagi menyediakan kemudahan baharu terhadap para pelajarnya serta 73 penghuni asrama yang terlibat kebakaran tersebut.

"Umum tahu, mangsa yang terlibat mengalami kerugian harta benda dan tinggal sehelai sepinggang. Banyak pihak tampil memberikan bantuan dengan cara masing-masing. Saya mendoakan semoga anak-anak tabah dan dapat jalani sesi pembelajaran seperti biasa dengan mengambil iktibar dan pengajaran atas apa yang telah berlaku," katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi, Februari lalu, sebuah bangunan asrama puteri yang menempatkan 73 pelajar perempuan dari Dorm A dan Dorm B sekolah agama tersebut, musnah terbakar sehingga menyebabkan penghuninya tinggal sehelai sepinggang.

 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUANTAN - Rumah anak-anak asnaf Permata Al Kauthar, Taman Berjaya Permai di sini memerlukan sumbangan dianggarkan RM4,500 bagi menyediakan kelengkapan persekolahan untuk 18 penghuninya bagi sesi persekolahan 2018.
  • SERI MANJUNG - Pelbagai cara boleh dilakukan bagi membantu golongan memerlukan, termasuklah mengumpulkan pakaian terpakai untuk disumbangkan kepada orang ramai.
  • BAHAU - Sebanyak RM2,850 dana berjaya dikumpulkan oleh Kelab Chammundi FC dalam usaha membantu sebuah keluarga susah di Bahau, menerusi Majlis Makan Malam kelab tersebut yang diadakan baru-baru ini.
  • TUMPAT - Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob menafikan satu mesej yang tular di media sosial adalah kenyataan beliau ketika Sidang Dun.
  • TUMPAT - Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (Maik) salurkan sumbangan RM1,000 bagi membantu meringankan keluarga warden yang terkorban dalam kebakaran di pusat tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, Kuala Lumpur.