KUANTAN - Penduduk sekitar Jalan Air Putih 1, di sini kini boleh menarik nafas lega selepas rungutan mereka mengenai tahap keselamatan jalan di situ mendapat perhatian pihak berkaitan.

Jabatan Kerja Raya (JKR) membuat garisan kuning di situ susulan rungutan pengguna dan penduduk di kawasan tersebut pada Oktober lalu.

Seorang pemilik kilang, Sow Kam Shing, 45, berkata, dia telah membuat aduan mengenai garisan tersebut sebelum ini dan berjaya disiapkan pada Disember lalu.

“Kami rasa lega kerana selama ini penduduk gusar dengan keselamatan terutamanya kanak-kanak apabila terdapat beberapa tadika berhampiran kawasan ini.

“Kedudukan jalan yang curam menyebabkan ada pengguna jalan raya memandu laju apabila menggunakan jalan ini dan kami menghargai keprihatinan pihak terbabit kerana mendengar rungutan ini,” katanya.

Dia berkata demikian ketika lawatan Adun Semambu, Lee Chean Chung di lokasi tersebut, semalam.

Sementara itu, Chean Chung berkata, beliau menghargai tindakan diambil oleh pihak berkuasa untuk keselamatan pengguna dan penduduk di jalan tersebut.

“Terima kasih kerana dalam beberapa bulan tindakan telah diambil dan ini boleh mengurangkan kerisauan pengguna dan penduduk di kawasan ini.

“Namun dalam masa sama saya berharap pihak terbabit dapat meletakkan bonggol di kawasan ini kerana ia kedudukannya yang curam dan dapat mengurangkan risiko keselamatan,” katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • MACHANG - Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah memperuntukkan sebanyak RM24 juta untuk membina dan menurap jalan sepanjang 25 kilometer di bawah program jalan perhubungan desa di seluruh Kelantan pada tahun ini.
  • GUAR CHEMPEDAK - Keadaan struktur jalan yang rosak di sekitar kawasan Guar Utama, di sini mengundang bahaya buat pengguna terutamanya pejalan kaki dan penunggang motosikal.
  • IPOH - Walaupun di hon beberapa kali dan diberi isyarat untuk memotong, namun pemandu tetap berdegil menghalang laluan.
  • POKOK SENA - Penduduk di Kampung Bukit Nyan, di sini, terpaksa menggunakan jalan berlopak dan rosak teruk sejak dua tahun lalu gara-gara tiada penyelenggaraan dilakukan pihak bertanggungjawab.
  • PONTIAN - Penduduk di Lorong Perwira Md Yusof dan Lorong Jambak di Kampung Melayu Bukit Panjang, Pekan Nanas di sini, melahirkan rasa kecewa berikutan jalan di kawasan itu rosak teruk akibat tidak pernah dibaiki sejak lebih 20 tahun lalu.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.