KUALA ROMPIN - Sepasang kekasih ditahan pasukan penguatkuasa Pejabat Agama Islam Daerah (Paid) Rompin selepas disyaki berduaan dalam bilik di sebuah hotel bajet, di sini, sekitar jam 3 pagi, Jumaat lalu.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip), Adnan Mamat, berkata, operasi itu dilakukan berdasarkan aduan yang diterima daripada orang awam.

"Pasangan kekasih itu merupakan remaja berusia 19 tahun dan keduanya pelajar di sebuah kolej kemahiran di sini.

"Serbuan dilakukan pada jam 3.45 pagi mendapati mereka berdua berada dalam bilik, hasil siasatan mereka dipercayai telah melakukan persetubuhan," katanya kepada Sinar Harian, hari ini.

Adnan berkata, pasangan itu ditahan atas kesalahan khalwat dan persetubuhan luar nikah, mereka telah dibebaskan dengan bon jaminan penguatkuasa serta dikehendaki hadir pada tarikh yang tertera pada bon.

Dalam pada itu, Adnan turut menegaskan agar ibu bapa memainkan peranan dengan sentiasa memantau aktiviti dan memastikan anak-anak tidak terlibat dengan perbuatan maksiat.

Beliau turut menyeru kepada masyarakat agar melapor kepada penguatkuasa Paid berhampiran sekiranya melihat aktiviti maksiat agar gejala itu dapat dicegah atau diatasi.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA NERUS - Tidak pernah mengambil iktibar daripada pelbagai serbuan dibuat pihak berkuasa sebelum ini, sepasang lagi kekasih ditahan awal pagi kelmarin kerana didapati berdua-duaan di tepi pantai dalam keadaan mencurigakan.
  • JOHOR BAHRU - Kes tangkapan khalwat di hotel-hotel bajet kini menunjukkan trend semakin ramai pekerja warga asing terbabit dalam kes berkenaan.
  • BAHAU - Sanggup mengambil risiko dengan terjun tingkap hotel malahan meninggalkan kekasihnya dalam bilik antara ragam tiga pasangan yang ditahan malam tadi menerusi Operasi Bersepadu sekitar hotel di pekan Bahau.
  • KUALA TERENGGANU - Seorang pemuda sanggup menggadaikan nyawanya dengan terjun dari tingkat tiga sebuah bangunan, semata-mata hendak mengelak daripada dicekup berkhalwat dalam serbuan di sebuah bilik sewa di Jalan Tok Lam, di sini, petang semalam.