MENTAKAB – Majlis Perbandaran Temerloh (MPT) digesa membantu penduduk Taman Sri Layang di sini menyelesaikan masalah permukaan jalan raya yang pecah sejak lebih sebulan lalu.

Penduduk, Samsudin Ahmad berkata, kerosakan jalan raya itu menyebabkan rasa tidak selesa dalam kalangan penduduk terutama sekali penunggang motosikal kerana ia berbahaya dan boleh mengundang kemalangan jika tidak berhati-hati.

“Jiran saya ambil tindakan sendiri buat sementara waktu dengan menampal lubang pada jalan tersebut dengan batu-batu kecil. Usaha ini berkesan buat sementara waktu tetapi lama kelamaan lubang semakin besar dan batu yang ditampal tidak lagi sesuai,” katanya.

Samsudin berkata, kerosakan jalan di lorong Sri Layang 1 itu pada mulanya kecil sahaja berpunca pada musim hujan lalu tetapi semakin besar sejak beberapa minggu lalu dan semakin teruk.

Menurutnya, apabila ada kenderaan penduduk berselisih mereka terpaksa berhenti kerana hanya satu lorong sahaja yang boleh dilalui.

“Saya harap pihak berkuasa tempatan dapat menyelesaikan masalah yang dihadapi penduduk ini,” katanya.

$content.code.value
Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • IPOH - Walaupun di hon beberapa kali dan diberi isyarat untuk memotong, namun pemandu tetap berdegil menghalang laluan.
  • POKOK SENA - Penduduk di Kampung Bukit Nyan, di sini, terpaksa menggunakan jalan berlopak dan rosak teruk sejak dua tahun lalu gara-gara tiada penyelenggaraan dilakukan pihak bertanggungjawab.
  • PONTIAN - Penduduk di Lorong Perwira Md Yusof dan Lorong Jambak di Kampung Melayu Bukit Panjang, Pekan Nanas di sini, melahirkan rasa kecewa berikutan jalan di kawasan itu rosak teruk akibat tidak pernah dibaiki sejak lebih 20 tahun lalu.
  • JITRA - Kira-kira 200 penduduk Kampung Manggol, Mukim Malau tidak berpuas hati dengan tindakan pemaju sebuah perumahan, di sini yang didakwa membina rumah sehingga ke jalan tar mini di kampung mereka.
  • REMBAU - Bukan sekali, tetapi sudah tiga kali penunggang motosikal kemalangan gara-gara jalan Kampung Relong, di sini, yang rosak dan tidak rata sejak lebih tiga bulan lalu.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.