MENTAKAB – Majlis Perbandaran Temerloh (MPT) digesa membantu penduduk Taman Sri Layang di sini menyelesaikan masalah permukaan jalan raya yang pecah sejak lebih sebulan lalu.

Penduduk, Samsudin Ahmad berkata, kerosakan jalan raya itu menyebabkan rasa tidak selesa dalam kalangan penduduk terutama sekali penunggang motosikal kerana ia berbahaya dan boleh mengundang kemalangan jika tidak berhati-hati.

“Jiran saya ambil tindakan sendiri buat sementara waktu dengan menampal lubang pada jalan tersebut dengan batu-batu kecil. Usaha ini berkesan buat sementara waktu tetapi lama kelamaan lubang semakin besar dan batu yang ditampal tidak lagi sesuai,” katanya.

Samsudin berkata, kerosakan jalan di lorong Sri Layang 1 itu pada mulanya kecil sahaja berpunca pada musim hujan lalu tetapi semakin besar sejak beberapa minggu lalu dan semakin teruk.

Menurutnya, apabila ada kenderaan penduduk berselisih mereka terpaksa berhenti kerana hanya satu lorong sahaja yang boleh dilalui.

“Saya harap pihak berkuasa tempatan dapat menyelesaikan masalah yang dihadapi penduduk ini,” katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KULIM - Laluan Sungai Ular - Serdang akan dibuka sepenuhnya kepada semua laluan menjelang 12 tengah malam esok apabila kerja pembinaan jambatan sementara telah siap.
  • CHENOR - Susur keluar Lebuhraya Pantai Timur (LPT) ke Pekan Tajau sememangnya wajar diwujudkan seiring cadangan pembinaan Projek Landasan Keretapi Pantai Timur (LCRL) di Daerah Maran, di sini.
  • KUANTAN - Kerajaan diminta mempercepatkan kelulusan permohonan membaik pulih dan melebarkan Jalan Panching, di sini, khususnya jalan di hadapan Kem 4 Briged Mekanize bagi memberi keselesaan kepada penduduk dan pengguna jalan raya yang melalui kawasan itu.
  • SHAH ALAM - Exco Hal Ehwal Agama, Jawatankuasa Adat Melayu, Pembangunan Desa dan Kampung Tradisi, Datuk Dr Ahmad Yunus Hairi memaklumkan peruntukan sebanyak RM1.37 juta daripada Sistem Maklumat Rekod Jalan Raya Malaysia (Marris) digunakan untuk pembangunan jalan luar bandar bagi daerah Klang.
  • KUALA PILAH - Laluan simpang masuk Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN), di sini, sering disalah guna orang awam yang bertindak meletakkan kenderaan untuk singgah di kedai makan berhampiran.