PORT DICKSON - Hujan lebat dan angin ribut yang melanda sekitar Port Dickson mengakibatkan rumah penduduk di beberapa kampung serta beberapa kawasan dan jalan utama dinaiki air banjir sekitar jam 4.30 petang tadi.

Dalam insiden ini, terdapat rumah penduduk mengalami gangguan bekalan elektrik dipercayai suiz utama disambar petir dan terdapat pokok tumbang menghalang jalan.

Antara kawasan lain yang dinaiki air banjir ialah kawasan PD Walk dan hadapan pasar raya TenTen, jalan di Batu 6 Jalan Pantai dihadapan stesyen minyak Shell, Dataran Sri Kemang Telok Kemang, sebatang pokok tumbang di laluan Batu 12 Jalan Pantai, beberapa rumah penduduk banjir antaranya di Kampung Bagan Pinang, Kampung Arab dan Rumah Rakyat Telok Kemang.

Hujan lebat berserta ribut turun sekitar jam 4 petang disusuli banjir dipercayai berlaku akibat hujan luar biasa lebat dan serentak dengan air laut pasang.

 
Artikel berkaitan yang patut anda baca :
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.