JOHOR BAHRU - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menitahkan orang ramai supaya tidak mengganggu wanita yang didakwa cuba memeluk dan mencium baginda ketika konvoi diraja singgah di Bandar Baru Ayer Hitam sempena program Kembara Mahkota Johor 2017, Isnin lalu.

Memetik kenyataan dikeluarkan di laman Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, baginda menegaskan wanita itu tidak menciumnya dan perkara itu jelas dapat dilihat menerusi rakaman video.

“Beliau cuba berkata sesuatu di telinga kiri saya tetapi saya tidak dapat mendengar kerana keadaan persekitaran yang bising,” titah Sultan Ibrahim.

Sultan Ibrahim bertitah, wanita itu tidak melakukan apa-apa kesalahan jenayah dan meminta polis supaya lebih bijaksana dalam mengendalikan kes tersebut.

Kejadian pada jam 8.45 pagi itu dipercayai berlaku di hadapan sebuah restoran makanan segera ketika Sultan Ibrahim berangkat tiba di Taman Medan Putra, Ayer Hitam sempena program Kembara Mahkota Johor 2017.

Wanita terbabit didakwa memeluk bahu kanan dan cuba mencium pipi kiri baginda, sebelum dia ditahan polis untuk diambil keterangan berhubung tindakannya itu dan siasatan lanjut masih dijalankan.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • JOHOR BAHRU - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar murka dengan tindakan golongan mat rempit yang masih menjadikan Jalan Pantai Lido di hadapan Hospital Sultanah Aminah (HSA), di sini sebagai lokasi lumba haram.
  • JOHOR BAHRU - Meskipun mengalami kecederaan di bahagian tangan kirinya, Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar tetap menunjukkan keprihatinannya terhadap rakyat jelata.
  • JOHOR BAHRU - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkenan bertindak sebagai pendamai dalam mencari penyelesaian terhadap isu perobohan sebuah kuil Hindu di Seri Alam, baru-baru ini.
  • MUAR - Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini menyeru kepada semua masyarakat di negara ini supaya menghormati dan memelihara prinsip kebebasan badan kehakiman serta jangan sesekali membuat tuduhan tidak berasas terhadap hakim atau pegawai kehakiman.
  • ISKANDAR PUTERI - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkenan menyempurnakan majlis perasmian pengisytiharan Majlis Bandaraya Iskandar Puteri (MBIP) di Bandar Medini Iskandar, di sini hari ini.