JOHOR BAHRU - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menitahkan orang ramai supaya tidak mengganggu wanita yang didakwa cuba memeluk dan mencium baginda ketika konvoi diraja singgah di Bandar Baru Ayer Hitam sempena program Kembara Mahkota Johor 2017, Isnin lalu.

Memetik kenyataan dikeluarkan di laman Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, baginda menegaskan wanita itu tidak menciumnya dan perkara itu jelas dapat dilihat menerusi rakaman video.

“Beliau cuba berkata sesuatu di telinga kiri saya tetapi saya tidak dapat mendengar kerana keadaan persekitaran yang bising,” titah Sultan Ibrahim.

Sultan Ibrahim bertitah, wanita itu tidak melakukan apa-apa kesalahan jenayah dan meminta polis supaya lebih bijaksana dalam mengendalikan kes tersebut.

Kejadian pada jam 8.45 pagi itu dipercayai berlaku di hadapan sebuah restoran makanan segera ketika Sultan Ibrahim berangkat tiba di Taman Medan Putra, Ayer Hitam sempena program Kembara Mahkota Johor 2017.

Wanita terbabit didakwa memeluk bahu kanan dan cuba mencium pipi kiri baginda, sebelum dia ditahan polis untuk diambil keterangan berhubung tindakannya itu dan siasatan lanjut masih dijalankan.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • MERSING - Mersing bakal menjadi pusat tarikan baharu dalam sektor pelancongan dengan pembangunan Mersing Harbour Centre bernilai RM12 juta yang dirasmikan hari ini.
  • JOHOR BAHRU - Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2017 yang diketuai Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar membuka tirai dengan pengembaraan sejauh 808 kilometer (km), merentasi kesemua 10 daerah, semalam.
  • JOHOR BAHRU - Jumaah Majlis Diraja Johor mengumumkan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkenan menukar gelaran 'His Royal Highness' dalam Bahasa Inggeris kepada 'His Majesty', berkuatkuasa hari ini.
  • JOHOR BAHRU - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar berkenan serta berpuas hati dengan pencapaian pembelajaran ilmu Islam yang ditunjukkan bakal menantu lelaki tunggalnya, Dennis Muhammad Abdullah.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.