MALAYSIA Airlines mengambil perhatian terhadap pengumuman mengejutkan oleh RyanAir Holdings PLC kepada Bursa Saham London berkaitan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Peter Bellew.

Awal hari ini, media antarabangsa melaporkan yang Bellew akan kembali ke RyanAir sebagai Ketua Pegawai Operasi pada 1 Disember 2017.

Dalam satu kenyataan hari ini, Malaysia Airlines berkata, lembaga pengarahnya akan bertemu dan membuat pengumuman sewajarnya.

Sementara itu, syarikat penerbangan itu berkata, operasi dan perkhidmatannya akan diteruskan seperti biasa dan mengulangi komitmennya kepada pelanggan.

Usaha memulihkan Malaysia Airlines juga kekal di landasan sepertimana ditetapkan Pelan Pemulihan MAS, katanya.

Syarikat itu berkata, Bellew telah menyatakan komitmennya kepada Malaysia Airlines apabila ditanya mengenai spekulasi yang beliau akan kembali menyertai RyanAir semasa sidang akhbar dengan media Malaysia dan antarabangsa pada 27 September 2017.

Menurutnya, Bellew juga dilaporkan berkata, beliau gembira berada di Malaysia dan pemulihan Malaysia Airlines akan menjadi pencapaian terbesar dalam hidup beliau. – Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • UOB Asset Management (Malaysia) Berhad (UOBAM (Malaysia) melancarkan dana yang dikenali United Global Technology Fund bagi menawarkan pelabur dengan peluang untuk mengambil kesempatan daripada prospek pertumbuhan jangka panjang syarikat global yang memperkenalkan pembaharuan dan menetapkan trend teknologi.
  • KEJAYAAN penerokaan pasaran Turki dalam Pameran Be My Dealer yang diadakan di Istanbul, Turki akan menjadi pintu masuk kepada jenama francaisi tempatan untuk berkembang ke Eropah.
  • SEBUT sahaja bunga cengkih, pasti golongan ibu mengenalinya sebagai bahan masakan yang digunakan untuk menumis bersama rempah ratus lain.
  • TEKNIK fotografi dalam perniagaan e-dagang amat penting untuk menarik perhatian pelanggan. Menerusi medium ini, pelanggan tidak dapat merasai pengalaman seperti mana membeli-belah di kedai atau butik.
  • AIRASIA melancarkan moto “AirAsia Loves Asean”, inisiatif yang menumpukan kepada pendidikan, pembangunan tenaga kerja dan ekonomi sempena ulang tahun ke-50 Asean.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.