MALAYSIA Airlines mengambil perhatian terhadap pengumuman mengejutkan oleh RyanAir Holdings PLC kepada Bursa Saham London berkaitan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Peter Bellew.

Awal hari ini, media antarabangsa melaporkan yang Bellew akan kembali ke RyanAir sebagai Ketua Pegawai Operasi pada 1 Disember 2017.

Dalam satu kenyataan hari ini, Malaysia Airlines berkata, lembaga pengarahnya akan bertemu dan membuat pengumuman sewajarnya.

Sementara itu, syarikat penerbangan itu berkata, operasi dan perkhidmatannya akan diteruskan seperti biasa dan mengulangi komitmennya kepada pelanggan.

Usaha memulihkan Malaysia Airlines juga kekal di landasan sepertimana ditetapkan Pelan Pemulihan MAS, katanya.

Syarikat itu berkata, Bellew telah menyatakan komitmennya kepada Malaysia Airlines apabila ditanya mengenai spekulasi yang beliau akan kembali menyertai RyanAir semasa sidang akhbar dengan media Malaysia dan antarabangsa pada 27 September 2017.

Menurutnya, Bellew juga dilaporkan berkata, beliau gembira berada di Malaysia dan pemulihan Malaysia Airlines akan menjadi pencapaian terbesar dalam hidup beliau. – Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PENJENAMAAN semula Me’nate Steak Hub sejak 2015 akhirnya membuahkan kejayaan apabila berjaya merangkul dua anugerah berprestij baru-baru ini.
  • PINDAAN Akta Koperasi 1993 (Pindaan 2007)(502) akan dibentangkan pada sesi Dewan Rakyat, bulan depan.
  • LEMBAGA Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) hari ini memberi peringatan, tindakan tegas akan diambil kepada mana-mana pihak yang menggunakan logo CIDB tanpa kebenaran untuk mempromosi produk dan perkhidmatan mereka.
  • RINGGIT dibuka rendah berbanding dolar Amerika Syarikat (AS) pagi ini apabila pelabur beralih kepada mata wang yang lebih berisiko ketika sentimen negatif ke atas ekuiti global.
  • PENERAJU telekung inovasi di Malaysia, Telekung Siti Khadijah yang dimiliki Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd menerima dua anugerah di The Brand Laureate Award 2017-2018 yang diadakan baru-baru ini.