GOASEAN, penyedia kandungan berbilang platform memeterai perjanjian dengan Discovery Networks Asia-Pacific (DNAP) untuk siaran program terbitannya ke seluruh Asia Tenggara, Taiwan dan Hong Kong melalui saluran Discovery Asia.

Ia sekali gus menambah satu lagi saluran kepada platform GoAsean, sebagai inisiatif gaya hidup kembara pertama menumpukan Asia Tenggara dan membolehkan program-programnya ditonton lebih ramai audiens di Asia Pasifik, serta menarik pelancong ke rantau ini.

Naib Presiden Kanan GoAsean, Edwin Raj berkata, kerjasama itu membolehkan GoAsean dekati dan beri inspirasi kepada ramai orang melancong ke Asia Tenggara.

"Discovery Asia adalah platform paling sesuai kepada GoAsean, selaku saluran pertama yang memberi tumpuan sepenuhnya kepada rantau Asia, manakala kami pula menumpukan kepada kembara, gaya hidup, makanan dan budaya Asia.

"Program-program kami juga seiring falsafah DNAP, iaitu membawakan hiburan dunia sebenar yang terbaik untuk dinikmati.

"Kedua-dua pihak boleh memanfaatkan sinergi daripada usaha sama ini untuk meningkatkan bilangan penonton dan menawarkan pengalaman yang bukan sahaja menarik dan menghiburkan tetapi juga pengetahuan kepada mereka," katanya dalam satu kenyataan.

Pengarah Pengkalan Kandungan Discovery Southeast Asia, Rohit Tharani berkata, ini merupakan kali pertama Discovery Southeast Asia melabur untuk kandungan kepelbagaian tempatan yang besar.

"Kandungan GoAsean beri daya tarikan tertentu dan secara langsung kepada penonton Asia Tenggara, Taiwan dan Hong Kong," katanya.

GoAsean diilhamkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ketika Malaysia menjadi pengerusi Asean pada 2015.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KHASIAT di sebalik herba tongkat ali tidak perlu dipertikaikan lagi, malah ia kini diperkenalkan dengan pelbagai cara bagi membantu individu memulihkan kesihatan secara tradisional.
  • BILA membicarakan burger jalanan, pastinya terbayang kelazatannya berbanding burger jenama terkenal antarabangsa.
  • MESKIPUN berdepan pelbagai cabaran dan rintangan, pemuda ini tidak pernah berputus asa dan sentiasa bersemangat meneruskan usahanya cipta kejayaan dalam perniagaan.
  • INDUSTRI pembuatan tilam dan bantal getah menyebabkan keluaran sama daripada kekabu semakin dilupakan masyarakat Melayu masa kini walaupun ia masih mendapat permintaan tinggi di pasaran.
  • JIKA dilihat sekali imbas, reka bentuknya seakan-akan karpet dan dari satu sudut lain pula, ia kelihatan seperti tilam.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.