PERODUA Myvi serba baharu yang dilancarkan pada 16 November, membuat serahan pertamanya pada Jumaat kepada pelanggan pertamanya, Pengerusi Kumpulan Permodalan Nasional Bhd (PNB),  Tan Sri Abdul Wahid Omar.

Myvi serba baharu itu yang menerima tempahan berjumlah 6,000 unit sehingga pukul 8.00 malam 17  November, memulakan serahannya seawal pukul 8.00 pagi pada hari yang sama, kata Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Syarikat kereta kompak pilihan utama rakyat Malaysia itu membuka tempahan bagi model tersebut pada 9 November.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua Datuk (Dr) Aminar Rashid Salleh berkata syarikat itu terus komited memaksimumkan serahan kereta tersebut bagi memastikan Perodua Myvi serba baharu itu dapat diserahkan dengan cepat kepada pemilik masing-masing.  

Sementara itu, Abdul Wahid berkata beliau amat berbangga menjadi pelanggan pertama membuat tempahan dan menerima serahan pertama Perodua Myvi serba baharu itu pada pagi Jumaat.

“PNB sememangnya berbangga dengan pencapaian Perodua, syarikat penerima pelaburan kami. Mereka benar-benar layak memegang status syarikat kereta nasional. Tahniah kepada pasukan di Perodua,” kata Abdul Wahid.

Generasi pertama Perodua Myvi diperkenalkan pada 2005 dan lebih sejuta unit telah dikeluarkan antara 2005 dan 2017,  menjadikannya model Perodua paling popular dalam sejarah.

Sejak Agos 1994 Perodua telah mengeluarkan lebih 3.2 juta kenderaan. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PERUSAHAAN Automobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) melancarkan varian model baharu Alza S dan Myvi Premium XS 1.3 liter dengan menawarkan nilai yang lebih besar dari segi rupa dan fungsi...
  • PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) memperkenalkan model Myvi baharu yang ditambah dengan ciri-ciri yang lebih baik termasuk dari aspek keselamatan, penggayaan dan harga yang lebih baik.
  • PESERTA industri automotif Malaysia menanti-nanti akan perkembangan industri pada tahun depan apabila Dasar Automotif Negara (DAN) diumumkan pada Januari 2014.
  • KUALA LUMPUR - "Tiada panggilan balik kereta Perodua Myvi baharu atau mana-mana model kami yang lain," kata Presiden merangkap Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh.