SENTIASA
BERHUBUNG
MELBOURNE - AUSTRALIA. Permohonan pasport seorang lelaki ditolak kerana beliau dianggap 'tidak membuka mata' dalam gambar yang disertakan.
SHAH ALAM - "Kini apa yang disembunyikan Pas selama ini, bukan sekadar khabar angin, Pas makin dekat dengan Umno dan mulai mengadakan pakatan (tidak rasmi) dengan parti itu atas nama Melayu Islam,".
KOTA BHARU - Walau siapa pun kerajaan yang memerintah, Pas tetap bertegas menghormati amalan perlembagaan persekutuan atau 'konvensyen' yang memilih Perdana Menteri Dan Timbalan Perdana Menteri dari orang Melayu-Islam.
KOTA BHARU - Seorang pekerja kontrak dihukum penjara tiga tahun setengah oleh Mahkamah Sesyen Kota Bharu, hari ini kerana cuba membunuh isterinya dengan memaksa wanita itu meminum racun.
ACEH - INDONESIA. Seramai 97 orang disahkan terbunuh dan ratusan cedera dalam satu gempa bumi berukuran 6.4 skala ritcher di Aceh pagi tadi lapor BBC news.
KUALA LUMPUR - Kementerian Luar mengesahkan tiada rakyat Malaysia terlibat dalam bencana gempa bumi berukuran 6.4 skala Richter di Banda Acheh, Indonesia hari ini.
BAITULMUQADDIS - PALESTIN. Sebuah patung Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu dijatuhkan tidak lama selepas didirikan di Rabin Square, semalam.
SHAH ALAM - Sebuah lori satu tan yang membawa minyak hitam terpakai terbalik dalam kejadian di Kilometer 3.11 Lebuhraya NKVE menghala Klang, sebentar tadi.
SHAH ALAM - Idea untuk menggabungkan Selangor FA dan PKNS FC dalam masa terdekat masih sukar dijangkakan.
BERLIN - JERMAN . Canselor Jerman, Angela Merkel mencadangkan supaya burka (tudung yang menutup keseluruhan muka) diharamkan di Jerman, lapor CNN.
5
Pilihan Editor
     
 
KUALA LUMPUR - Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) Parlimen meminta Jabatan Perkhidmatan Awam (JAP) menilai keperluan penstrukturan semula Bahagian Audit Dalaman Kementerian Kesihatan bagi mengukuhkan kawalan dalaman dan pengurusan bekalan ubat di klinik-klinik kesihatan.
KUALA LUMPUR - Stesen LRT Laluan Ampang antara stesen Ampang dan Miharja akan dibuka pukul 9 pagi Ahad ini, lewat tiga jam daripada kebiasaan.
KANGAR - Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad telah mengorbankan prinsip-prinsip yang dipegang teguh selama lebih 22 tahun apabila memilih untuk bersama-sama dengan pembangkang.
 • Ramah Mesra
 • Lori Terbalik
 • Replika Mumia
 • Cuti Sekolah
 • Pusat Saintifik Wallace
 • Kuasa Solar
 • Tenun
 • Lautan Manusia
 • Berlepas
 • Bincang
 • Gol
 • Kembara Solar
 • Aksi
 • Tendangan
 • Rai Gol
KUALA LUMPUR - Gempa bumi sederhana bermagnitud 5.4 mengikut skala Richter dilaporkan berlaku di Seram, Indonesia malam ini.
ISLAMABAD - PAKISTAN. Sebuah pesawat yang sebelum ini dilaporkan terputus hubungan dengan menara kawalan dilaporkan terhempas di kawasan pergunungan di utara Pakistan.
PELAWAK, Harith Iskander layak ke final pertandingan 'standup comedy' antarabangsa, Funniest Person In The World yang berlangsung di Helsinki, Finland, semalam.
KELAB bola sepak Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS FC) mengambil keputusan bernaung di bawah Persatuan Bola Sepak Melayu Selangor (PBMS) bagi membolehkan beraksi dalam Liga Malaysia 2017.
ANAK syarikat milik penuh QL Resources Berhad (QL), Maxincome Resources Sdn Bhd (Maxincome) secara rasmi melancarkan dua lagi kedai baharu FamilyMart Malaysia.
USIA saya sudah menghampiri 60 tahun. Namun saya biasa bertarung di gelanggang badminton secara berterusan hingga ke rubber set.
KETIKA mula bertugas sebagai ketua biro Terengganu pada 1980, negeri Pantai Timur itu panas dengan isu kafir-mengkafir.
BUAT julung kalinya, lakaran sejarah tercipta baru-baru ini dengan menyaksikan dua pemimpin besar dari Umno dan Pas bergabung demi kesejahteraan umat sejagat.
KOTA BHARU - Seorang pekerja kontrak dihukum penjara tiga tahun setengah oleh Mahkamah Sesyen Kota Bharu, hari ini kerana cuba membunuh isterinya dengan memaksa wanita itu meminum racun.
KAMPUNG Laut sebelum ini dikenali sebagai Kampung Pengkalan Laut yang membawa maksud ‘tempat naik ikan’ atau tempat persinggahan nelayan yang membawa pulang hasil tangkapan seperti ikan dan pelbagai lagi hasil laut lain.
ROMPIN - Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Rompin memandang serius masalah hakisan tebing sungai Endau yang melibatkan beberapa kampung dengan mengambil langkah proaktif segera menyelesaikannya.
TAMPIN - Seorang lelaki terkejut apabila melihat sekujur tubuh rakannya yang sudah kaku tergantung di tingkat dua sebuah lot kedai di Jalan Besar Tampin, di sini, petang tadi.
IPOH - Lembaga Pembangunan Seni Visual Negara (LPSVN) mencadangkan kepada kerajaan supaya menempatkan karya-karya pelukis tempatan di hotel seluruh negara.
SHAH ALAM - Idea untuk menggabungkan Selangor FA dan PKNS FC dalam masa terdekat masih sukar dijangkakan.
SUNGAI PETANI - Seorang bapa anak lima dihadapkan ke mahkamah atas lima pertuduhan antaranya tidak mempamerkan dokumen pengenalan diri, memiliki barang kakisan dan letupan, menghalang penjawat awam menjalankan tugas dan didakwa terbabit kes dadah.
JOHOR BAHRU - Seorang pelajar lelaki Tingkatan 1 lemas ketika mandi sungai bersama rakan-rakannya di Sungai Nibong, Batu Pahat, petang semalam.
LUNDU - Seorang lelaki yang dilaporkan hilang ketika keluar untuk mengangkat bubu di Sungai Stum di sini petang semalam masih tidak ditemui ketika operasi mencari dan menyelamat ditangguhkan petang ini.
DIALOG HARI INI
Lagi Kerjaya >>