SENTIASA
BERHUBUNG
Laporan Banjir
5 Paling Hangat
  1. 'Tak nak balik! Tak nak jumpa mak!'
  2. Keceluparan bawa padah
  3. Jimmy Shanley: Saya semakin bahagia
  4. Penumpang Pudu Sentral kena tipu
  5. 'Seperti ada sesuatu tolak saya masuk masjid’
HARI akhir Karnival Karangkraf hari ini dibanjiri lebih 500 kanak-kanak yang mengenakan kostum bertemakan filem animasi Disney; Frozen.
Persatuan Cina Muslim digesa bersikap lebih agresif dalam menjalankan kerja dakwah kepada orang bukan Islam.
KARYA terbaharu BICARA DAEI terbitan bersama Pusat Pendidikan Al Baraqah dan Karya Bestari selamat dilancarkan oleh Tengku Besar Putera Selangor, Datuk Seri Tengku Ismail Shah al-Haj diiringi Pengarah Urusan Kumpulan Media Karangkraf, Datuk Hussamuddin Yaacub di tapak Karnival Karangkraf 2015.
Cover Hari Ini

Biasiswa Karangkraf
<b>Pelancaran</b><br>

Dari kiri: Tuan Sayed Munawar Sayed Mohd Mustar, Pak Usop dan Sri Diah melancarkan Program 100 Buku pada hari terakhir Karnival Karangkraf di Kumpulan Media Karangkraf. - Foto Sinar Harian oleh SHARIFUDIN ABDUL RAHIM  <b>Peminat</b><br>

Penulis buku Aduhai Suami dan Aduhai Isteri, Muhamad Mat Yakin melayani peminat bukunya ketika Karnival Karangkraf 2015 yang akan berakhir petang ini. - Foto Sinar Harian
<b>Sambutan Hangat</b><br>

Antara kanak-kanak yang menyertai program 'The Largest Frozen Kids Gathering' di Karnival Karangkraf 2015 di Shah Alam hari ini. - Foto Sinar Harian oleh SHARIFUDIN ABDUL RAHIM <b>Hari Terakhir</b><br>

Suasana hari terakhir Karnival Karangkraf 2015 di Kumpulan Media Karangkraf, Shah Alam hari ini. - Foto Sinar Harian oleh SHARIFUDIN ABDUL RAHIM
<b>Hari Terakhir</b><br>

Lensa pada hari terakhir Karnival Karangkraf di Kumpulan Media Karangkraf. - Foto Sinar Harian oleh SHARIFUDIN ABDUL RAHIM
Utama
SHAH ALAM - Projek 100 buku bergambar kanak-kanak terbitan Kumpulan Media Karangkraf dengan kerjasama Perbadanan Kota Buku akan diangkat ke peringkat antarabangsa.
Seramai 12 penyokong Johor Darul Ta'zim (JDT) ditahan kerana mempamerkan kain rentang (tifo)...
SHAH ALAM - "Saya rasa saya tidak mampu untuk menangkis 'penghentam' saya di Facebook, jadi saya dibantu oleh 'pengikut', dan 'kelab peminat' saya untuk menangkis...
HULU TERENGGANU - Penderitaan bayi berusia enam bulan yang menghidap penyakit jantung berlubang sejak lahir mendapat perhatian...
KUALA LUMPUR - PR terus berpegang teguh kepada Maqasid Syariah selagi mana Kerajaan Negeri Kelantan tidak memberikan salinan draf pindaan Enakmen Jenayah Syariah Kelantan 1993...
KOTA BHARU - Gabungan Persatuan-persatuan Pengguna Malaysia (Fomca) mahu akta baharu dengan...
KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim optimis terhadap keputusan penghakiman kes Liwat II pada 10 Februari ini akan memihak kepadanya...
SHAH ALAM - Persatuan Cina Muslim digesa bersikap lebih agresif dalam menjalankan kerja dakwah kepada orang bukan Islam.
KOTA BHARU - Isu pilihan raya pihak berkuasa tempatan yang diperjuangkan DAP akan dibincangkan dalam mesyuarat Pas pada masa akan datang, kata Timbalan Presiden Pas Mohamad Sabu.
JOHOR BAHRU - Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) berpuas hati penjelasan Kementerian Dalam Negeri (KDN) berhubung pembinaan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor yang terbengkalai sejak Oktober lalu.
KUALA LUMPUR - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa pemimpin Pas dan DAP supaya berhenti bertelagah dan menyelesaikan masalah berbangkit di meja rundingan.
SETELAH cemerlang dengan filem Cicakman pada tahun 2006 dan Cicakman 2 (2008), KRU Studios kini kembali dengan filem Cicakman 3.
AYER KEROH - Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) menyasarkan sekurang-kurangnya 40 usahawan Bumiputera meluaskan rangkaian perniagaan mereka di pasaran negara Asean, tahun ini.
WASHINGTON - AMERIKA SYARIKAT. Pentagon berkata serangan udara pakatan diketuai Amerika Syarikat membunuh seorang pakar senjata kimia yang bekerja untuk kumpulan militan Negara Islam (IS) di utara Iraq.
KEMELUT antara Jimmy Shanley dan bekas isterinya Nursuhaila Eliani Suhaimy, nampaknya tidak pernah berakhir meskipun masing-masing sudah membawa haluan sendiri.
HAMPIR dua bulan berlangsungnya liga badminton yang pertama di Malaysia iaitu Kopiko Purple League (KPL).
KUALA LUMPUR, Jumaat 30 Januari: Dunia sekarang - dengan transformasi berlaku berbeza laju (speed) di China, Eropah, Amerika Syarikat, India, di negara Arab serta Asean - trend politik nampaknya bukan lagi persis ke arah Americancentric, Eurocentric apalagi China atau Sinocentric, tetapi sudah muncul beberapa pola; akan timbul dua tiga pakatan atau persefahaman terbaru antara India dan Amerika Syarikat.
NAMA NGO Islam, Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) suatu ketika dahulu cukup disegani semua pihak dalam usaha dakwah di negara ini khususnya ketika Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi presidennya pada awal 70-an.
KOTA BHARU - Imam-imam di Masjid dan madrasah yang terjejas banjir digesa membuat permohonan bantuan bagi membaik pulih melalui makluman mereka dalam usaha membersihkan semula rumah ibadat tersebut.
KEMAMAN - Hampir sebulan banjir melanda pantai timur, misi kemanusiaan pasca banjir masih diteruskan oleh pelbagai pihak untuk meringankan penderitaan mangsa terutama di kawasan terjejas teruk di Kelantan.
RAUB - Suruhanjaya Koperasi Negeri Pahang giat menggalakkan lebih banyak koperasi di negeri ini merangkul anugerah kecemerlangan sekali gus menerima sijil, plak penghargaan dan wang penghargaan bernilai RM1,000.
SHAH ALAM - Kerajaan Selangor akan meneliti masalah sebenar di tapak Rancangan Revolusi Hijau, Bukit Cherakah minggu depan sebelum mempertimbangkannya untuk diserahkan kepada peneroka asal.
SEREMBAN - Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan berkata usaha perlu dilakukan bagi mempertingkatkan penguasaan Bahasa Inggeris di kalangan pelajar di luar bandar di negeri ini.
PENGKALAN - Muhd Aril Zafran Jamilulehsan, lapan bulan yang menghidap penyakit biliary atresia masih menunggu dana mencukupi untuk menjalani rawatan pemindahan hati di luar negara.
ALOR SETAR - Keluarga mangsa pesawat MH370 perlu terima keputusan Jabatan Penerbangan Awam (DCA) bahawa semua 239 penumpang dan anak kapal itu terkorban.
JOHOR BAHRU - Bangunan pasar tani kekal di Jalan Taruka, Larkin di sini bakal dibina membabitkan kos sebanyak RM2.5 juta bertujuan memberi keselesaan kepada peniaga dan pelanggan.
KUCHING - Jumlah mangsa banjir di negeri ini meningkat sedikit kepada 58 orang daripada 14 keluarga, setakat 8.30 pagi ini berbanding 48 orang daripada 12 keluarga malam tadi.
#
5 Pilihan Editor
SHAH ALAM - Hari akhir Karnival Karangkraf hari ini dibanjiri lebih 500 kanak-kanak yang mengenakan kostum bertemakan filem animasi Disney, Frozen.
KUALA KRAI - Azan Zohor pada 23 Disember 2014 menjadi azan terakhir berkemundang di Masjid Mukim Aur Gading, Manjor, di sini pada tahun lalu apabila masjid itu ditenggelami akibat banjir besar di daerah ini pada tarikh tersebut.
BESUT - Seorang warga emas yang juga isteri kepada peneroka di Felda Tenang, Hulu Besut, Munah Abdullah, 61, terpaksa menanggung derita sejak 12 tahun lalu akibat perutnya membesar hingga dia tidak dapat melakukan sebarang aktiviti.
MELIHATKAN seorang remaja yang cuba mengeraskan diri ketika ditarik anggota penguatkuasa, membuatkan saya sedar betapa beruntungnya mempunyai keluarga yang ‘peduli’.
KUALA LUMPUR - Bukan hanya terpaksa membayar tiket mahal namun apabila tiba masanya waktu berlepas, bas yang ditunggu tidak kunjung tiba.
Lagi Kerjaya >>