SENTIASA
BERHUBUNG
SUNGAI BESAR - Adun Meru, Dr Abdul Rani Othman diumumkan sebagai calon Pas pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar pada majlis pengumuman calon di sini sebentar tadi.
BUKIT CHANDAN - Ketua Muslimat Pas Perak, Dr Najihatussalehah Ahmad diumum sebagai calon Pas bagi PRK Parlimen Kuala Kangsar.
SUNGAI BESAR - Adun Sungai Panjang, Budiman Mohd Zohdi diumum sebagai calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar pada 18 Jun ini.
KUALA LUMPUR - Kerajaan Malaysia sekali lagi menegaskan pendiriannya bahawa ia tidak akan mengiktiraf dan tidak akan melayan sebarang tuntutan oleh mana-mana pihak ke atas Sabah.
HENDAK membeli-belah di laman-laman web perniagaan atas talian dan mendapat pulangan wang tunai (CashBack) daripada pembelian itu?
KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menafikan bahawa kerajaan telah membenarkan Ahli Parlimen Marang, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membentangkan Rang Undang-undang (RUU) hudud di Parlimen, semalam.
SHAH ALAM - Perjuangan Pas tidak hanya bergantung kepada musim pilihan raya sahaja, kata Naib Presiden Pas, Idris Ahmad.
KUALA LUMPUR - Siasatan harus dijalankan mengenai mengapa Wall Street Journal (WSJ) bersikap memihak dalam politik dan hal ehwal dalaman Malaysia, kata Setiausaha Akhbar kepada Perdana Menteri Datuk Seri Tengku Sariffuddin Tengku Ahmad.
PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) masih belum membuat sebarang keputusan mengenai hukuman yang bakal dikenakan kepada Pasukan Bola Sepak Kelantan (Kafa) berikutan kegagalan melunaskan tunggakan gaji lima bekas pemain mereka musim lalu.
KUALA LUMPUR - Tiupan angin barat daya yang lemah dari Sumatera tidak akan membawa asap debu letusan sampai ke negara ini susulan dari letusan Gunung Berapi Sinabung yang berlaku pada 9.30 pagi tadi.
5
Pilihan Editor
     
 
SHAH ALAM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan bahawa tempoh perkhidmatan Ahli Dewan Negara dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk Seri Abdul Wahid Omar bakal tamat pada 4 Jun akan datang.
PUTRAJAYA - Purata gaji dan upah bulanan rakyat Malaysia meningkat 5.3 peratus kepada RM2,312 pada 2015 berbanding RM2,193 pada tahun sebelumnya, kata Jabatan Perangkaan Malaysia.
MARANG - Pas bertegas tidak akan berunding dengan Pakatan Harapan bagi memberi laluan kepada mereka meletakkan calon pada pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar pada 18 Jun ini.
 • Watikah Perlantikan
 • Radio Antik
 • Pameran
 • Ladang Kurma
 • MT Umno
 • Terbakar
 • Menuai
 • Angkasawan
 • Juara
 • Selfie
 • Asakan
 • Berlatih
 • Persediaan
 • Sesi Latihan
 • Aksi
KAJANG - Polis mengerahkan sejumlah 107 pegawai dan anggota bagi memburu seorang penjenayah yang melarikan diri selepas empat rakannya daripada satu kumpulan samun ditembak mati berhampiran Plaza Tol Sungai Long, semalam. ‎
YANGON - MYANMAR . Beberapa pihak di Myanmar membantah cadangan Penasihat Negara, Aung San Suu Kyi untuk tidak menggunakan perkataan ‘Rohingya’ atau ‘Bengali’ bagi merujuk penduduk minoriti Islam tersebut.
KEPAKARANNYA dalam mengalunkan ayat-ayat suci Al-Quran yang lengkap dengan panduan tajwid sememangnya tidak dapat dinafikan.
SKUAD boling remaja Malaysia dijangka mampu memberikan tentangan sengit kepada tuan rumah, Amerika Syarikat (AS) dan juga pesaing terdekat, Korea Selatan pada Kejohanan Boling Remaja Dunia ke-14 di Sun Valley Lanes, Nebraskas, AS bermula Julai depan.
BIARPUN baru sahaja menjengah pasaran, produk F2F Fat Destroyer mendapat tempat di hati pengguna setelah terjual 5,000 botol dalam tempoh dua bulan.
*MENJELANG Ramadan yang akan tiba beberapa hari lagi, saya teringat beberapa perkara yang terjadi pada bulan puasa tahun-tahun lalu. Paling menyakitkan hati ialah kisah sepasang kekasih Alvin Tan dan Vivian Lee.
FAKTOR rohiyyah (dalaman diri manusia) dan faktor amaliah (pekerti manusia) bergerak seiring. Al-Quran mengungkapkan “Illallazi na’amanu wa’amilussalihat” – orang yang beriman melakukan amal soleh. Ianya wajar sedemikian supaya apa yang diyakini tidak hanya terhimpun dalam hati semata-mata dan tidak dipancarkan dalam amal.
KEMUNDURAN umat Islam antara lainnya disebabkan kesilapan meletakkan keutamaan dalam sesuatu permasalahan. Mereka seharusnya melakukan anjakan paradigma bermula daripada diri sendiri sebelum memperbetulkan orang lain.
KOTA BHARU - Tidak serik! Malah sanggup mengulangi perbuatan yang sama berkhalwat dan mengadakan parti liar.
BESUT - Walaupun gagal memperoleh hasil yang lumayan, namun penduduk beberapa kampung di Mukim Puteri, dekat Kuala Besut, tetap gembira apabila berjaya mengadakan pesta mengagau ikan di sebuah sungai mati di Kampung Bukit Puteri.
TEMERLOH - Polis sedang mengesan pemandu lori yang dipercayai membawa muatan berlebihan dan dilihat memandu secara berbahaya.
KUALA LINGGI - “Pernah kepala makcik dihentak dengan benda berat sehingga berdarah, namun makcik faham keadaan dirinya yang sakit,” kata seorang warga emas yang tabah menjaga cucu termasuk seorang yang mengalami gangguan mental di Kampung Baru, Kuala Sungai Baru.
TELUK INTAN - Tiga sekawan yang leka melepaskan gian di bahagian dapur sebuah rumah antara 61 penagih ditahan oleh Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Hilir Perak dalam Operasi Perdana, awal pagi semalam.
SHAH ALAM - Lembaga Zakat Selangor (LZS) mengingatkan orang ramai agar berhati-hati dengan individu atau pertubuhan yang menjalankan aktiviti kutipan zakat di negeri ini tanpa kebenaran Majlis Agama Islam Selangor (Mais).
MERBOK - Sekurang-kurangnya 100 petani yang mengusahakan sawah padi di Kampung Jilid 3, 4 dan 5 berkeluasan hampir 100 hektar tidak menerima sumber air sepatutnya berikutan pengaliran keluar masuk air yang tersekat.
JOHOR BAHRU - Pemergian Mohd Amirul Rashid Mohd Mokhtar, 14, yang lemas selepas tergelincir dalam longkang di Jalan Setia Indah 4, Taman Setia Indah, di sini, ketika pulang dari sekolah, kira-kira jam 7 malam kelmarin, disifatkan kehilangan besar buat kembarnya.
KUCHING - Tarikh 22 Julai secara rasmi diisytiharkan sebagai cuti umum bagi negeri Sarawak yang akan dikenali sebagai Hari Kemerdekaan Sarawak.
DIALOG HARI INI
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan

Lagi Kerjaya >>