SENTIASA
BERHUBUNG
KETUA jurulatih kebangsaan yang baharu Nelo Vingada dilapor sudah tiba di Kuala Lumpur hari ini bagi memulakan tugas membimbing skuad Harimau Malaya.
SHAH ALAM - PKR setuju dengan pendekatan Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mengekalkan tiga wakil Pas dalam Exco Kerajaan Negeri.
"KALAU setakat mahu menjadi popular, lebih baik menjadi selebriti, bukannya memegang jawatan sebagai seorang menteri atau ahli politik," demikian reaksi Presiden FAM, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.
MANCHESTER - BRITAIN. Militan Daesh mengaku bertanggungjawab terhadap pengeboman di Manchester Arena tetapi tidak mengemukakan sebarang bukti berkaitan, kata unit anti-pengganas Amerika Syarikat (AS).
SHAH ALAM - Amanah menegaskan agar Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak melengah-lengahkan usaha membanteras rasuah dalam pelbagai peringkat lapisan masyarakat.
IPOH - Polis Perak menafikan ada mengeluarkan arahan kepada orang awam untuk membuat laporan polis supaya tidak membenarkan perdebatan antara Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz dengan Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad berlangsung, Mac lalu.
WASHINGTON - AMERIKA SYARIKAT. Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump menggelar mereka yang bertanggungjawab dalam pengeboman di Manchester Arena sebagai 'losers'.
KLANG - Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, terpulang kepada kerajaan negeri Kelantan untuk mengambil tindakan berhubung isu peletakan jawatan lantikan politik PKR di negeri itu.
SHAH ALAM - Bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sewajarnya meneliti terlebih dahulu kenyataan beliau terutamanya beberapa salah faham dan penyelewengan fakta yang dihamburkan terhadap Pas.
KUANTAN - Kerosakan alat komunikasi dan kehabisan bekalan minyak merupakan antara punca awal yang dikenal pasti menyebabkan bot kapal KD Perdana terputus hubungan dengan kapal induknya dalam kejadian yang berlaku di perairan Sedili, Johor Sabtu lepas.
5
Pilihan Editor
     
 
KUALA LUMPUR - Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata Program Transformasi Negara (NTP) berjaya meningkatkan lagi kualiti perkhidmatan awam dalam menangani isu-isu yang dihadapi rakyat.
KUALA LUMPUR - Sektor pelancongan negara menyaksikan pemulihan kukuh pada tahun lepas dengan merekodkan peningkatan dalam ketibaan pelancong sebanyak 26.7 peratus berbanding 25.7 peratus, dan meletakkan Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) sektor itu di landasan kukuh untuk mencapai sasaran pada 2020.
SHAH ALAM - Ketua Penerangan PKR, Syed Ibrahim Syed Noh menjelaskan mengapa Datuk Seri Anwar Ibrahim boleh menjadi Perdana Menteri Malaysia ketujuh.
 • Poster 'Malaysia #QuranHour'
 • Taklimat #QuranHour
 • Robot
 • Pameran
 • Cuba
 • Bersemuka
 • Pengembala
 • Beli Hiasan
 • Menjelang Ramadan
 • Warna Warni
 • Tangkap
 • Gelecek
 • Bergambar
 • Asak
 • Kawalan
KUANTAN - Kerosakan alat komunikasi dan kehabisan bekalan minyak merupakan antara punca awal yang dikenal pasti menyebabkan bot kapal KD Perdana terputus hubungan dengan kapal induknya dalam kejadian yang berlaku di perairan Sedili, Johor Sabtu lepas.
SEOUL - KOREA SELATAN. Tentera sempadan Korea Selatan melepaskan tembakan amaran ke arah 'objek asing' yang didakwa menyeberang sempadan dari Korea Utara, petang semalam.
SOKONGAN berterusan peminat terhadap kerjaya nyanyiannya mendorong penyanyi popular, Alyah untuk mengadakan sesi ramah mesra bersama peminat setianya.
BAYERN Munich sudah mula ‘merisik’ pemain Arsenal, Alexis Sanchez.
FITNESS Concept meraikan 364 pemenang dalam peraduan Spend Small & Win Big, yang berlangsung pada 1 Januari hingga 28 Februari lalu.
(1) KECELAKAAN besar bagi setiap pengumpat, pencaci
INOVASI merupakan idea atau amalan baru yang dianggap lebih baik. Ia dihasilkan oleh manusia kreatif yang ingin dan mahu memperbaiki apa yang sedia ada. Berdasarkan Kamus Dewan Edisi Keempat, inovasi bermaksud sesuatu yang baru diperkenalkan yang meliputi kaedah, sistem, adat dan lain-lain.
SEJAK Gelombang Merah pertama dilancarkan pada 2010 di Kelantan sehingga hari ini, telah menyumbang bakti kepada perubahan di Kelantan. Usaha Datuk Sri Mustapa Mohamed yang membawa banyak program pembangunan ke negeri Kelantan perlulah dihargai dan dinilai rakyat negeri itu.
JELI - Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Kelantan sekali lagi berjaya memindahkan seekor lagi gajah selepas dikatakan merosakkan tanaman penduduk di Kuala Balah di sini.
KUALA TERENGGANU - Seorang gadis menyamar sebagai doktor gigi palsu dijatuhi hukuman denda RM40,000 atau setahun penjara oleh Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu, di sini, hari ini, selepas mengaku salah menyediakan satu klinik pergigian swasta untuk memberi rawatan pendakap gigi.
TRIANG - Kanser payudara merupakan pembunuh utama wanita dengan hampir separuh dari golongan itu yang didiagnosis menghidap penyakit berkenaan pada usia kurang dari 50 tahun.
KUALA PILAH - “Makcik gembira dan terharu. Akhirnya rumah pusaka ni bersih, terima kasih kepada yang datang tolong makcik di sini,” ujar Hani Abd Wahab, 64.
BAGAN DATUK - Kita sering mendengar berita tangkapan ular oleh anggota Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) namun jarang mendengar tangkapan berkenaan dilakukan tiga hari berturut-turut.
KLANG - Jabatan Kebajikan Masyarakat Daerah Klang sedang mengesan ibu bapa kandung atau waris kepada kanak-kanak bernama Abdul Muhaimin yang ditinggalkan di wad Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang.
ALOR SETAR - Sebuah surau di Kampung Teluk Binasa, Gunung Keriang, di sini, memerlukan dana RM20,000 bagi membaiki kerosakan bumbung rumah ibadat itu sejak hampir dua bulan lalu.
PONTIAN - “Dekat sebulan kami sekeluarga tanggung seksa redah air termenung,” kata Sulaiman Dollah, 41, apabila masalah yang melanda Kampung Parit Stan, Benut di sini, tiada kesudahan sejak sebulan lalu.
MIRI - Seorang pekerja pub di Bintulu berdepan hukuman mati mandatori jika disabitkan kesalahan setelah ditahan memiliki pelbagai jenis dadah bernilai RM27,930 pada 11.25 malam, semalam.
Bancian Sinar

Apakah yang anda akan lakukan apabila menerima sesuatu berita dalam bentuk teks atau video?

Lihat Keputusan

Apakah yang anda biasa lakukan apabila mendapati viral yang anda sebarkan itu tidak betul?

Lihat Keputusan

Bilakah kali terakhir anda menerima sesebuah viral palsu?

Lihat Keputusan

DIALOG HARI INI
Lagi Kerjaya >>