SENTIASA
BERHUBUNG
KUCHING - Polis merampas beberapa sepanduk yang dianggap mempunyai unsur sensitif dan boleh mengaibkan individu, daripada peserta perhimpunan Bersih 4 di Padang Song Kheng Hai di sini, hari ini.
KUALA LUMPUR - Terdapat cubaan untuk menceroboh laman web Polis Diraja Malaysia (PDRM) kira-kira jam 8.40 malam tadi.
KUALA LUMPUR - Satu kejadian letupan dipercayai berlaku di Rumah Persekutuan Kuala Lumpur, Pejabat Pengarah Tanah dan Galian Wilayah Persekutuan di Jalan Sultan Hishamuddin kira-kira jam 6.20 petang tadi.
KUALA LUMPUR - Bermula jam 8.00 malam tadi, peserta bersih mula memenuhi kawasan berhampiran Dataran Merdeka untuk mendengar ceramah daripada beberapa pimpinan pembangkang dan NGO lain.
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali tiba di Dataran Merdeka, kira-kira jam 7.00 malam tadi.
JOHOR BAHRU - Kerajaan Negeri Johor menyambut baik titah Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar supaya meneliti nama bersesuaian bagi kawasan Nusajaya.
JOHOR BAHRU - Singa tua dan kurus yang dilaporkan menderita disebabkan cengkaman kukunya dan rakaman videonya menjadi viral di media sosial baru-baru, kini beransur pulih.
SINGAPURA - Polis Singapura melarang mana-mana pihak untuk menganjur atau menyertai perhimpunan Bersih 4.0 di republik itu.
PASIR GUDANG - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau masih memikirkan sama ada untuk turut serta dalam himpunan Bersih 4.0, di ibu negara, esok.
KUALA LUMPUR - Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menegaskan penganjuran perhimpunan Bersih 4.0 bukanlah bermotifkan rampasan kuasa tetapi lebih kepada jaminan masa depan yang lebih baik kepada generasi akan datang.
5
Pilihan Editor
     
 
PEKAN - Kualiti guru yang baik adalah faktor utama dalam menentukan pencapaian pelajar sekali gus melahirkan insan cemerlang, kata Ketua Pengarah Pendidikan Datuk Seri Dr Khair Mohamad Yusof.
KUALA LUMPUR - Pas menasihatkan BN supaya tidak takut pada baju Bersih sebaliknya kredibiliti Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan kegawatan ekonomi lebih menakutkan.
PAPAR - Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengingatkan anggota parti di semua peringkat supaya tidak terpengaruh dengan agenda pembangkang untuk melemahkan Umno dengan menggunakan strategi menyerang Presiden parti, Datuk Seri Najib Tun Razak.
 • Pameran
 • Raptai
 • Prihatin
 • Hujan di Kota Mekah
 • Luahan
 • Cari Rezeki
 • Tiba
 • Dunia Terbalik
 • Penghormatan
 • Bantuan
 • Bersaing
 • Juara
 • Halangan
 • Lompatan Kemas
 • <b>Aksi</b>
JINJANG - Tiada sebarang penahanan oleh pihak berkuasa dibuat hari ini sepanjang perhimpunan Bersih 4.0 di ibu negara, Kuala Lumpur hari ini.
SINGAPURA - Apabila Singapura bersiap sedia bagi pilihan raya umum 11 September setiausaha agung Parti Tindakan Rakyat (PAP) Lee Hsien Loong, hari ini melancarkan manifesto parti.
HANS Wong, bekas kekasih Tasha Shilla akan mendedahkan bukti dalam bentuk rakaman video berkenaan dengan kejadian serangan di sebuah kelab malam, baru-baru ini.
PENGENDALI Harimau Malaya, Dollah Salleh mahu barisan pemainnya mengambil peluang aksi persahabatan menentang Bangladesh di Stadium Shah Alam, malam ini untuk kembali mencari keyakinan menjelang Kempen Piala Dunia 2018 dan Piala Asia 2019.
KESUSAHAN menghafal dan mengingati formula, struktur kimia, persamaan dan jadual berkala yang terdapat dalam silibus kimia tingkatan 4, memberikan idea kepada Sa’datul Farihah dan bapanya Mohd Tajudin Mohd Ali untuk mencipta 3D Scrabble.
MESKIPUN bersemangat menyambut kemerdekaan kali ke-58, seluruh negara kini diselimuti seribu kabut dan sejuta kemuraman. Sana-sini berkabus kelabu, semua tidak menentu.
‘ADAT muda menanggung rindu’ ialah ungkapan frasa yang membawa pengertian betapa romantisnya satu tahap hidup manusia dalam proses pertumbuhannya.
PADA hakikatnya kita bukanlah milik kita. Kita tidak mampu melakukan penciptaan. Kita adalah milik ALLAH kerana ALLAH itu mencipta kita. ALLAH mencipta manusia dari tidak ada kepada ada. ALLAH mencipta dan mengurus alam ini dan segala isi yang terdapat.
PASIR PUTEH - Seorang petani terkejut apabila mendapati objek keras yang dicangkulnya ketika berkebun di belakang rumahnya di Kampung Seligi, di sini, adalah bom mortar lama yang masih aktif.
KUALA TERENGGANU - Dua rakan terkejut apabila menemui objek keras yang disangka besi buruk yang ditemui ketika sedang mencari buah nipah di persisiran Sungai Terengganu, di Pulau Ketam adalah sebutir bom.
BERSIH
gempa bumi
PR1M
COVER HARI INI
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf