SENTIASA
BERHUBUNG
KETIKA pihak berwajib memberi jaminan bekalan minyak masak stabil dan tidak terjejas, ketika itu jugalah kedengaran penjual dan pembeli mengeluh sukar mendapat minyak masak dalam pasaran.
KUALA LUMPUR - Tindakan kerajaan ingin menyenaraihitamkan mana-mana syarikat yang menyokong perhimpunan haram dianggap sebagai satu ugutan kepada rakyat negara ini.
BIHAR - INDIA. Pihak hospital didakwa cuai selepas seorang bayi maut selepas tergelincir keluar dari rahim ibunya, Jumaat lalu.
SHAH ALAM - Pas kini masih lagi kukuh berbanding Amanah walaupun terdapat pimpinan mereka yang bertindak keluar dari parti.
VALLETTA - MALTA . Tiga pegawai Kementerian Pertahanan Perancis dan dua kontraktor persendirian warga Perancis maut selepas pesawat yang dinaiki terhempas, pagi tadi.
KUALA LUMPUR - Pembentangan Bajet 2017 oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak pada 21 Oktober lalu di dakwa tidak memberi penumpuan kerana agenda membanteras rasuah.
KUALA ROMPIN - Konvoi Bersih 5 dalam misi mengedarkan risalah dan memberi penerangan berkaitan gerakan itu dihalang oleh sekumpulan penduduk yang menanti di Leban Chondong, hari ini.
KUALA LUMPUR - Pembangkang didakwa sengaja mahu 'membunuh' sistem pendidikan kanak-kanak apabila berterusan memfitnah program Permata Negara (Permata).
KEWUJUDAN kereta sapu moden seperti Uber dan GrabCar memberi kesan buruk khususnya buat syarikat teksi.
KOTA KINABALU - Seorang lagi jurutera daerah sebuah jabatan kerajaan di Sabah ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan berhubung dakwaan penyelewengan dana projek infrastruktur asas bernilai RM3.3 bilion.
5
Pilihan Editor
     
 
KUALA LUMPUR - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Abdul Rahman Dahlan disaran memberikan bukti-bukti berhubung dakwaan kerajaan negeri Pulau Pinang dan Selangor menyenaraihitamkan banyak syarikat yang dikaitkan dengan parti politik tertentu.
KUALA LUMPUR - Eksport papan lapis Malaysia ke Jepun dijangka meningkat selepas negara berkenaan bersetuju mengurangkan kadar cukai import bagi produk itu, khusus kepada Malaysia, mengikut Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPP).
ALOR SETAR - Naib Presiden Bersatu, Datuk Seri Mukhriz Mahathir menafikan pimpinan Bersatu bercakaran sesama sendiri kerana berebut jawatan peringkat Pusat dan negeri.
 • Sukan Tradisional
 • Operasi Mencari
 • Pakaian Tradisi
 • Sambungan Haram
 • Tahniah
 • Fokus
 • Cantik
 • Skulptur Badak Gergasi
 • Rekaan Kreatif
 • Kulit Harimau
 • Rampas
 • Formula 1
 • Asakan
 • Sepakan Padu
 • Jaring Gol
BENTONG - Seorang anggota tentera maut manakala lapan cedera apabila mereka dirempuh sebuah kereta yang terbabas semasa sedang membantu mangsa kemalangan di Kilometer 44, Lebuhraya Karak-Kuala Lumpur, di sini, lewat petang semalam.
CALAIS - PERANCIS. Ratusan migran mula tiba di kawasan berkumpul rasmi ditetapkan pihak berkuasa Perancis awal pagi semalam, sebagai sebahagian daripada pemindahan penuh kem pelarian Calais atau digelar Jungle.
DIJEMPUT untuk mengadakan konsert 3 Kejora Bersatu pada awal Oktober lalu ibarat memberi ruang buat salah seorang anggota Brothers, Yasin Sulaiman untuk lebih fokus dan komited dalam dunia seni tempatan.
KAPTEN Selangor, Muhammad Shahrom Abdul Kalam menjanjikan aksi terbaik sekali gus mahu menghadiahkan trofi Piala Malaysia untuk kali ke-34 buat seluruh rakyat Selangor.
SYARIKAT telco baharu, red ONE mula menjadi perhatian apabila menawarkan pakej pasca bayar lebih murah berbanding syarikat lain.
BERTAFAKUR di sebuah pulau yang jauh terasing dari tamadun kemanusiaan, Hayy Ibn Yaqzan menerokai rahsia dunia dengan kuasa Xin iaitu gabungan akal dan hati. Kebenaran menghasilkan harmoni antara akal dan hati, kepalsuan menghasilkan percanggahan dan kecelaruan.
KITA biasa dengar istilah pengajian jarak jauh, di mana seseorang menimba ilmu pengetahuan secara jarak jauh tanpa perlu pergi ke kelas atau dewan kuliah. Komunikasi dengan pensyarah kebiasaannya melalui emel atau telefon dan kini dipermudahkan lagi dengan adanya aplikasi seperti WhatsApp, Telegram, WeChat dan sebagainya.
PADA 12 Oktober 2016, Human Rights Watch (HRW) mengumumkan laporan 2016, “Budaya Takut yang Makin Mendalam: Menjenayahkan Kebebasan Bersuara Secara Aman di Malaysia”.
ALOR TOK MAJAM - Seorang warga emas kerugian RM4,000 apabila seutas rantai lehernya disamun seorang lelaki selepas Subuh, Jumaat lalu.
KEMAMAN - Bayi setahun lapan bulan dan abangnya berusia lima tahun terselamat dari rentung dijilat api selepas rumah yang dihuni bersama datuk mereka terbakar dalam kejadian di Kampung Paya Mempuyu, Dadong, di sini, kira-kira jam 10 pagi semalam.
PULAU TAWAR - Bukan sahaja hidup dalam ketakutan, penduduk di Kampung Bukit Rang Dua, di sini kini berasakan mereka seperti tinggal di dalam zoo.
REMBAU - Seorang pekerja makmal syarikat swasta berhadapan detik-detik mencemaskan apabila kereta yang dipandunya terbabit kemalangan di Kilometer 43, Jalan Seremban-Tampin, di Kendong, di sini, pagi semalam.
BOTA - Seorang pemuda di Kampung Kubang Chandung, di sini tidak menyangka gelembung sebesar guli di kaki kirinya tiga tahun lalu adalah tanda awal dia mengalami penyakit kaki besar atau kaki gajah.
KUALA LANGAT - Pasangan suami isteri yang mengusahakan perkhidmatan membasuh karpet di Taman Setia Jaya, Banting terpaksa menghentikan perkhidmatan buat sementara waktu disebabkan gangguan air yang berlaku sejak kelmarin.
ALOR SETAR - Nasib sebuah keluarga dari Pondok Tasak, Langgar, di sini, umpama sudah jatuh ditimpa tangga apabila kornea mata anak sulung mereka didakwa ditutupi selaput selepas disahkan menghidap leukemia.
BATU PAHAT - Menawarkan khidmat seks dengan harga serendah RM150 kepada lelaki hidung belang, kegiatan itu yang berselindung di sebalik aktiviti pusat urut bagaimanapun tidak mampu bertahan lama.
KOTA KINABALU - Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman menasihatkan kepimpinan Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Malaysia Sabah (MPPUMS) agar sentiasa menyeimbangkan kepentingan antara kecemerlangan kepimpinan dan akademik sepanjang mereka berada di menara gading.
DIALOG HARI INI
Lagi Kerjaya >>